Indrek Kald • 28. oktoober 2013
Jaga lugu:

Torm võib peatada laevaliikluse saartega

Ilmaennustuste kohaselt saabuv torm võib tõsiselt häirida laevaliiklust Väinamerel ja selle ajutiselt ka katkestada.

Torm toob väga tugevad tuuleiilid kiirusega ca 30 meetrit sekundis. Samuti kaasneb tormiga veetaseme järsk tõus – Rohukülas asuv mereseirejaam prognoosib veetaseme tõusuks Väinamerel kuni 78 cm üle nulltaseme.

See takistab sadamates laevade laadimist ja lossimist. Prognoosi kohaselt on tormi kõrghetk Väinamerel teisipäeva öösel ja varahommikul, mistõttu esimesed väljumised võivad ära jääda, teatas Väinamere Liinid.

Laevaliikluse jätkumise osas tehakse otsused jooksvalt, olukorrast lähtuvalt. Operatiivse info praamiliikluse kohta leiab lehelt tuulelaevad.ee.

Täna õhtuks jõuab Taani väinade kohale erakordselt äge tsüklon. Ööl vastu homset liigub tsüklon üle Lõuna-Rootsi Botnia lahele ja päeval kiiresti üle Soome. Eesti rannikuvetes ja ka sisemaal paisub tuul väga tugevaks tormiks. Esmaspäeva õhtul lääne poolt alates tugevneb kiiresti lõuna- ja edelatuul.

Lääne-Eesti saartel ja rannikul saavutab maruline edelatuul maksimumi teisipäeva varahommikul kella 2-8 vahel, kui keskmine tuul ulatub 18-22, puhanguti 32 m/s. Üksikud maksimaalsed puhangud võivad tõusta 35 m/s.

Põhjarannikul on torm kõige tugevam kella 5-12 vahel, kui edelatuule puhangud ulatuvad 30 m/s.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum