• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skanska juht: kaob tüüpvastus „tulin täna tööle“

  Järgmise aasta juulist kehtima hakkav süsteem, millega uus töötaja tuleb maksu- ja tolliametis registreerida päev enne tema tööle asumist, ei pane ettevõttele suuremat koormust, uskus ehitusfirma Skanska juht Andres Aavik.

  „Küsimus on ajas, kas seda teha üks päev enne või praegu kehtiva süsteemi järgi tagantjärgi. Turu läbipaistvamaks muutmise ja puhastumise mõttes on see ülioluline,“ ütles Aavik. Tema sõnul on suurtes ehitusettevõtetes niikuinii kord, kus töötajat enne platsile ei lasta, kui teda on instrueeritud ja ta on allkirja andnud, et teab kõiki reegleid. Uues olukorras oleks töötajal kohe esimesest päevast olemas vajalikud paberid näitamaks, et ta on tööle asunud. „Selline tüüpiline vastus, et ma täna tulin tööle – see kaotaks oma jõu ära,“ lisas ta.
  Ka MTA tõi uue süsteemi vajalikkust põhjendades just välja maksuhalduri läbiviidud kontrollide tulemused. Nii näiteks võeti 2012. aastal ehitusvaldkonna kontrollide käigus selgitused enam kui 4000 isikult, kellest ligi 1300 olid väidetavalt tööl esimest päeva või lühiajaliselt.
  Aaviku hinnangul on mõned ettevõtjad ehk tõesti näinud sellises käitumises konkurentsieelist. „Sellega saavutatakse siis teatud edu ausate firmade eest,“ nentis ta. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.