27. november 2013 kell 21:00

Kristjan Tamla asub juhtima Swedbanki fonde

Jaanuaris asub Swedbanki ­Investeerimisfondide ASi juhtima Kristjan Tamla.  Ta ütles, et uusi fonde tekib või kaob vastavalt sellele, kui palju on kliendid valmis investeerima.

Tamla märkis, et Swedbank katab pensioni- ja fondifondidega enamiku klientide investeerimisvajadused üsna hästi. “Lisaks on vürtsi otsivatele klientidele ka lähiregioonide suunitlusega aktsiafondid,” lisas ta.

Eestlastel vähe vara. Eestlaste säästmisvõime ja kogutud ­finantsvarade maht on tema sõnul suhteliselt väike. Põhjusi on mitu.

“Ühelt poolt on olnud liiga lühike aeg finantsvarade akumuleerimiseks, teisalt oli kriisieelne laenubuum väga mastaapne ja suurel osal elanikkonnast võtab eluaseme laenude teenindamine oma osa,” märkis Tamla.

Valdkonnas kogenud. Seni juhtis Tamla Swedbanki Balti Investeerimiskeskust.  Tal on 15aastane kogemus finantsvaldkonnas ja ta tunneb hästi Eesti pensionisüsteemi. Ta on töötanud erinevatel kohtadel Swedbanki grupis, Eesti Pangas ja rahandusministeeriumis.

Tamla on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna ja teinud magistrikraadi Exeteri Ülikoolis Inglismaal.

Swedbank Investeerimisfondid ASi senine juht Loit Linnupõld lahkus juhatuse esimehe kohalt isiklikel põhjustel 18. oktoobril.

Hetkel kuum