• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kristjan Tamla asub juhtima Swedbanki fonde

  Jaanuaris asub Swedbanki ­Investeerimisfondide ASi juhtima Kristjan Tamla.  Ta ütles, et uusi fonde tekib või kaob vastavalt sellele, kui palju on kliendid valmis investeerima.

  Tamla märkis, et Swedbank katab pensioni- ja fondifondidega enamiku klientide investeerimisvajadused üsna hästi. “Lisaks on vürtsi otsivatele klientidele ka lähiregioonide suunitlusega aktsiafondid,” lisas ta.
  Eestlastel vähe vara. Eestlaste säästmisvõime ja kogutud ­finantsvarade maht on tema sõnul suhteliselt väike. Põhjusi on mitu.
  “Ühelt poolt on olnud liiga lühike aeg finantsvarade akumuleerimiseks, teisalt oli kriisieelne laenubuum väga mastaapne ja suurel osal elanikkonnast võtab eluaseme laenude teenindamine oma osa,” märkis Tamla.
  Valdkonnas kogenud. Seni juhtis Tamla Swedbanki Balti Investeerimiskeskust.  Tal on 15aastane kogemus finantsvaldkonnas ja ta tunneb hästi Eesti pensionisüsteemi. Ta on töötanud erinevatel kohtadel Swedbanki grupis, Eesti Pangas ja rahandusministeeriumis.
  Tamla on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna ja teinud magistrikraadi Exeteri Ülikoolis Inglismaal.
  Swedbank Investeerimisfondid ASi senine juht Loit Linnupõld lahkus juhatuse esimehe kohalt isiklikel põhjustel 18. oktoobril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.