• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nomura: 2014 tuleb maailma lõpu lõpp

  Jaapani investeerimispanga Nomura maailma majanduse järgmise aasta väljavaade kannab intrigeerivat pealkirja – “Maailma lõpu lõpp”.

  Kriis on hakanud läbi saama. Lahendamist vajavaid teemasid veel jätkub, aga viimastel aastatel valitsenud suured probleemid on möödas. Mure süsteemse riski pärast pole enam investorite teadvuses nõnda kõrgel, vahendas ­Nomurat Business Insider.
  Panga strateeg Michael Kurtz kirjutas, et keegi ei ole saatnud teadet, et üleilmne finantskriis on läbi. Mitte et kellad läheksid tagasi 2006. aastasse, aga USA kinnisvaraturg on taastunud juba 20 kuud, USA kodumajapidamiste bilansid on suuresti parandatud, Hiina jüaan on tugevam, USA-Hiina jooksevkonto tasakaalustamatus on kahanenud, Hiina on hoogustamas struktuurseid ­reforme, põhi- ja perifreeria-Euroopa kuluerinevused on oluliselt vähenenud, Euroopa majandus kasvab.
  Börsitõusu ei vea enam hirmu kadumine. Mida teevad 2014. aastal aktsiaturud, oleneb suuresti sellest, millised on ettevõtete tulemused. Hea uudis on see, et järgmisel aastal peaks suhteliselt kiire (nominaalne) majanduskasv looma kasvuvõimaluse ettevõtete kasumitele. Eelistatud on tsüklilised sektorid.
  Kasvu kiirenemine on kaldu arenenud turgude poole, kuid arenevate turgude ja Hiina kasv aeglustub. Enam ei tõuse turud vaid seetõttu, et kollapsi jutud taanduvad. Turgudele on tarvis tegelikku kasvu, kinnitas Nomura.
  Eriti positiivselt on Jaapani investeerimispanga strateegid meelestatud Jaapani ja ­Euroopa suhtes. USAs kardavad nad kasumi­marginaalide kokkutõmbumist tavapärasema taseme poole. Nagu teisedki strateegid, ei ole nad eriti ­optimistlikud arenevate turgude poole vaadates.  Valdkondadest meeldivad neile tehnoloogia, tööstus, püsikaupade tootjate ja finantssektori aktsiad.
  Ühe turuosalise vaade on huvitav, kuid küllaltki levinud. Mõni investeerimismaja korrutab muidugi, et kuna keskpangad lisavad turule raha, on aktsiate tõusuks kõik võimalused avatud. Kõik muu on teisejärguline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.