• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üleöölaenude eest sai Ukrainas 20%

  Ukrainas on pankadevahelisel laenuturul järgmise päevani raha laenamise intressimäär kerkinud 20 protsendile. ­Eile langes intressimäär veidi, kuid on siiski 17%. Ukraina püüab vältida valuuta devalveerimist. See on loonud rahapuuduse ja võib viia riigi kolmandasse majanduslangusesse alates 2008. aastast, vahendas Bloomberg.

  Novembris vähenesid Ukraina valuutareservid 9%, seitsme aasta madalaimale tasemele, kuna president Viktor Janukovitš otsustas peatada kõnelused ELi vabakaubanduslepingu üle, eelistades tihedamaid sidemeid Venemaaga. See tõi kaasa protestid üle riigi.
  “Tõenäoliselt püüab valitsus kaitsta valuutat seni, kuni võimalik,” ütles Eurasia Groupi vanem­analüütik Alex Brideau. “Küsimus on, millises punktis see kaitsmatuks muutub. Nad hindavad devalveerimise riske.”
  Intressimäärad alles hiljuti madalamal. Veel vähem kui nädal tagasi, 6. detsembril, oli üleöölaenude intressimäär 12% ja 29. novembril 4,3%.
  Ukraina valitsuse järgmise aasta juunis lõppevate USA dollarites võlakirjade tootlus kerkis ­eile 2,46 protsendi võrra, rekordkõrgele 20,86 protsendile.
  2023. aasta aprillis lõppevate võlakirjade tootlus kasvas 42 baaspunkti võrra, 10,8 protsendile. See on kõrgeim tootlus kaheksa kuud tagasi emiteeritud võlakirjadele. Müügilaine saabus, kui Venemaa külvas kahtlust Ukraina kohese abistamise suhtes.
  30. novembri seisuga olid Ukraina valuuta­reservid 18,79 miljardit dollarit. Lisaks lõpeb Ukrainal järgmisel kahel aastal ligi 17 miljardi dollari eest võlakirju.
  “Normaalse äritegevuse katkemine kujutab endast ohtu inflatsioonile ja võimalik kapitali pagemine võib kasvatada survet grivnale,” kirjutasid Barclaysi analüütikud Vladimir Pantjusin ja Andreas Kolbe. “Ukraina krediidiprofiil jätkab halvenemist.”
  Eile jõudis Euroopa Komisjoni asepresident Catherine Ashton kahepäevasele visiidile Kiievisse. Kiievis käivad kolmandat nädalat protestid vaatamata lumesadudele ja miinuskraadidele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.