• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus imeaku tõotab pikemat ja odavamat sõitu elektriautoga

  Jaapani akutootja Sekisui Chemical teatas, et neil valmib elektriautodele mõeldud aku, mis on senistest turul olevatest akudest odavam, õhem ning pikema kestvusega.

  Sekisui valmistatav ränil põhinev liitium-ioon aku suurendab elektriautode sõiduulatuse 600 kilomeetrini. See on umbes sama nagu tavaline bensiinimootoriga auto saab täis paagiga sõita. Erinevus on aga selles, et Sekisui akuga sõites tuleb see palju odavam, kirjutas CNET.
  Praegu suudab elektriautodest kõige kaugemale sõita Tesla Model S, mille sõiduulatus on 480 kilomeetrit ja seda umbes 90kilomeetrise tunnikiirusega. See on 112 kilomeetrit vähem, kui Sekisui lubab enda imeakuga.
  Uue imeaku hind võib praegustest akuhindadest olla kuni 60 protsenti madalam. See tähendab, et elektriautode hinnad võivad tulevikus langeda bensiinimootoriga auto hindadega samale tasemele.
  Uudis imeaku valmimisest tõstis Sekisui Chemicali aktsia Tokyo börsil 1225 jeenini, mis kõrgeim hind pärast 1996. aastat.
  Sekisui teatel on uue aku kaal kolmandik tavalisest elektriauto akust. Aku jõuab masstootmisse 2015. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.