Alyona Stadnik • 23. detsember 2013 kell 7:38

Lõppes Kesneri pankrotimenetlus

Elamiskõlbmatu kinnisvara arendamisega tuntust kogunud skandaalse ärimehe Kristian Kesneri pankrotimenetlus otsustati 19. detsembril võlausaldajate koosolekul lõpetada.

"Koosolekul nõustusid võlausaldajad pankrotimenetluse lõpetamisega, kuna vaidlused nõuete üle on käesolevaks ajaks lõppenud," märkis pankrotihaldur Indrek Lepsoo.

Ta lisas, et võlausaldajate tunnustatud nõuded võlgniku vastu on üleval ning nende saatus selgub alles pärast võlgadest vabastamise menetluse lõppemist, mis algab pankrotimenetluse lõpetamise järel, kui kohus muidugi võlgadest vabastamise menetluse tema osas algatab.

Harju maakohus kuulutas 2011. aasta juunis välja Kristian Kesneri kui füüsilise isiku pankroti Marfin Pank Eesti ja Swedbanki avalduse alusel. Kuigi Kesneri kui eraisiku pankrotti nõudis kaks panka, on ta laene võtnud ka teistest pankadest. Toona ajutise menetluse käigus oli pankade kogunõue 1,2 miljonit eurot.

2009. aasta 21. jaanuaril läks pankrotti Kesnerile kuulunud ja Tiskre-Väljal kinnisvara arendanud AS Parvati. Parvati pankrotimenetlus lõpetati 2010. aasta aprillis raugemise tõttu.

2008. veebruaris kirjutas Äripäev, kuidas Tiskre-Väljal elumaju ehitama hakanud Kesnerile kuulunud Apametsa Kodu ja Parvati jätsid maha poolikud, kasutusloata ja katuseta majad, hunniku lubatud, kuid lõpetamata töid ja õnnetud elanikud.

Hetkel kuum