• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljonär pankrotihaamri all

  Poolikute majade ja elamiskõlbmatu kinnisvara arendamisega tuntust kogunud skandaalne ärimees Kristian Kesner on pankrotis ja ametlikult varatu.

  Harju maakohus kuulutas selle nädala kolmapäeval välja Kristian Kesneri kui füüsilise isiku pankroti Marfin Pank Eesti ja Swedbanki avalduse alusel. Võlausaldajate esimene üldkoosolek on 30. juunil.
  Kristjan Kesneri pankrotihalduri Indrek Lepsoo sõnul ei täitnud Kesner teabenõuet, mis kaasneb ajutise pankrotimenetluse toimingutega, ent samas pole ta ka end varjanud ega ära peitnud. „Vestlesime mitu tundi. Kesner vaidles enamustele käendusnõuetele vastu ja kinnitas, et tal on veel võlausaldajaid,“ ütles Lepsoo ja lisas, et kui võlausaldajate üldkoosolekul saab kohustuste hulk selgeks, saab ka otsustada, kuidas edasi.“
  Lepsoo kinnitusel on Kesner kohustatud esimesel üldkoosolekul esitama vara ja võlgade nimekirja ning andma võlgnikuvande. „Kui ta neid kohustusi ei täida, siis kohus võib hakata rakendama sanktsioone,“ lausus Lepsoo. „Kohus on need võimalikud sunnivahendid ka pankrotimäärusesse sisse kirjutanud ehk need on rahaline trahv või kuni kolmekuuline arest.“
  Kuigi Kesneri kui eraisiku pankrotti nõudis kaks panka, on ta laene võtnud ka teistest pankadest. „Ajutise menetluse käigus oli pankade kogunõue 1,2 miljonit eurot,“ täpsustas Lepsoo. „Kesner on käendanud oma äriühingute laene ja kuna äriühingutelt jäi raha saamata, on pangad pööranud nõuded käendaja vastu.“
  Lepsoo teada Kesneril mingit vara ametlikult ei ole. „Isegi ühisvara mitte,“ lisas Lepsoo. „Viimased varad müüs kohtutäitur maikuu alguses maha enne pankrotimenetluse algatamist Swedbanki nõude katteks. Ka eramu, kus ta elab, ei kuulu talle, vaid kuulub ühele teisele äriühingule, ja ka see maja on müügis.“
  2009. aasta 21. jaanuaril läks pankrotti Kesnerile kuulunud ja Tiskre-Väljal kinnisvara arendanud AS Parvati. Parvati pankrotimenetlus lõpetati 2010. aasta aprillis raugemise tõttu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.