Tunne Kelam: president ei peaks rahuldama valitsuse tagasiastumispalvet

04. märts 2014, 10:35

Olukorras, kus Ukraina ümber on tekkinud viimaste kümnendite sügavaim ja ohtlikuim rahvusvaheline kriis, ei peaks president Ilves peaminister Ansipi valitsuse tagasiastumispalvet rahuldama, leiab Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam.

"Austan peaministri isiklikku otsust ning olen veendunud, et tema pikaajalise juhtimise all on Eesti põhiliselt õiges suunas liikunud," ütles Kelam.

"Paradoksaalselt on Eesti peaminister valmis ise tekitama valitsuskriisi, mis minimaalselt kestaks paar-kolm nädalat," ütles Kelam. "Risk on ka selles, et uue valitsuse moodustamisel keskendub tähelepanu vältimatult võimupartnerite selekteerimisele ja nendevahelistele kauplemistele, mitte niivõrd riigi julgeoleku tagamisele. Kohust täitma jäetud ministrid ei saa teostada veenvat poliitikat ega võtta vastu siduvaid otsuseid."

Lisaks sellele on Reformierakonna sisemine manööver jätmas Eesti riigi valitsuse tagasiastumise korral ilma meie esindajast Euroopa Komisjonis, Komisjoni asepresidendist, keda meil just kriisiajal on seal eriti vaja, jätkas Kelam. "Selle asemel, et Komisjonis täie jõuga kaasa aidata kriisi lahendamisele, asub asepresident Eesti uut valitsust moodustama, milleks pole ühtegi kaalukat põhjust."

Eesti Vabariigi presidendil oleks tark ja vastutustundlik peaministri avaldust mitte rahuldada ning soovitada valitsusel jätkata oma normaalset tööd Eesti stabiilsuse ja julgeoleku kindlustamisel kuni kriis leiab oma lahenduse, märkis Kelam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2014, 10:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing