Rainer Saad • 7. märts 2014 kell 6:56

Päev börsil: Vene turud on alustanud langusega

Vene aktsiaturud Micex ja RTS on täna hommikul alustanud langusega. Eile kukkusid mõlemad börsiindeksid üle 2 protsendi, kuna Krimmi omavalitsus teatas, et korraldab referendumi Ukrainast lahkulöömise ja Venemaaga liitumise üle.

Börsiindeks Micex on 0,3% miinuses 1334 punktil, RTS on langenud 0,3% 1161 punktini. Dollar on rubla vastu tugevnenud 0,05% 36,21 rublani, euro on tugevnenud 0,03% 50,18 rublani.

Aasia turgudest tegi suurima tõusu Jaapani börsiindeks Nikkei, mis tõusis nõrga jeeni tõttu 0,92%. Sony tõusis 1%, Toyota Motor 0,4%. Hiina Shanghai indeks langes 0,1%, Korea Kospi 0,05%.

Euroopa Keskpank tõstis eile majanduskasvu ootust, kuid mõned analüütikud lootsid eilsest Mario Draghi kõnest, et keskpank süstib rohkem likviidsust finantssüsteemi. Draghi kommentaaride peale tõusis euro kurss, kuid aktsiad võtsid suuna alla. EKP jättis baasintressi 0,25%-le.

Eile ütles USA president Barack Obama, et Vene invasioon Krimmi on ebaharilik ja ennekuulmatu ning see on ohuks nii USA välispoliitikale kui ka julgeolekule. Lisaks käskis eile Obama kehtestada viisapiirangud neile, kes seavad ohtu Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust.

Hetkel kuum