Eesti reisibüroo saadab turistid Egiptuse asemel tunnustamata riiki

Indrek Kald 03. aprill 2014, 09:48

Reisikorraldaja GoAdventure tühistab 6. aprillist Egiptuse reisid, asendades esimesed ärajäänud lennud sõitudega rahvusvaheliselt tunnustamata Põhja-Küprosele.

"Lühikese aja jooksul töötasime koostöös meie partneritega välja uue reisipaketi Põhja-Küprosele, kus võrreldes Türgiga on lähinädalal väga hea ilm ja päikseline. Kaunis loodus, meri, rannad, suurepärase tasemega hotellid, restoranid, toit, vaatamisväärsused," ütles GoAdventure'i juht Marina Moks pressiteates.

Pea 300 000 elanikuga Põhja-Küprose Türgi Vabariik on rahvusvaheliselt tunnustamata de facto eksisteeriv Küprose türklaste riik Küprose saare põhjaosas. Maailma riikidest tunnustab neid ainult Türgi. Teised riigid ja ÜRO tunnustavad Küprose Vabariiki, mis de facto on Küprose kreeklaste riik saare lõunaosas. Nad tunnustavad Küprose Vabariigi suveräänsust kogu saare territooriumil.

Aprilli teises pooles alustab GoAdventure asendusreisidega Türgisse. Klientidel, kellel on kehtiv broneering Egiptusesse, palutakse ühendust võtta reisikorraldaja või oma reisibürooga.

"Pakume oma asendusreiside klientidele ainulaadset võimalust veeta oma päikesepuhkus meie holdingfirma THC grupile kuuluvates viietärni luksushotellides," märkis Moks. "Täiendavat juurdemaksu ega käsitlustasu asendusreiside eest klientidelt ei võeta," kinnitas reisikorraldaja juht.

Kõik GoAdventure'iga Egiptusesse reisinud turistid toimetatakse Eestisse tagasi hiljemalt 12. aprillil.

Egiptuse turismiministeeriumi Põhjala ja Baltimaade esindaja Mohamed Atta Elsherbeiny väljendas GoAdventure'i pressiteates kurbust seoses reiside tühistamisega. Ootame turvalisusega seotud või selle eest vastutavaid Eesti ametnikke Egiptuse kuurortpiirkondadesse kohapealse olukorraga tutvuma, lisas ta. Turism annab 11,3% Egiptuse SKPst.

2006 loodud GoAdventure on üks neljast suurest Eesti reisikorraldajast. Ettevõttes töötab üle 30 inimese. Põhiliselt pakutakse reisipakette Egiptusesse, Türki, Bulgaariasse, Araabia Ühendemiraatidesse ja Taisse.

GoAdventure on osa Vene omanikega holdingfirmast Tourism Holding & Consulting, mis tegutseb üheksas riigis. Grupi 38 turismiga seotud ettevõtet annavad tööd 1200 inimesele, sealhulgas kuuluvad sinna luksushotellid ja oma lennukompanii Metrojet. Grupi üldkäive on 390 miljonit eurot. GoAdventure tagatisraha on 1,5 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2014, 10:36
Otsi:

Ava täpsem otsing