Marta Jaakson • 10. aprill 2014 kell 12:49

Aswani: Eestisse tuleb kaasa võtta päikeseprillid

Tolaram Groupi omanik ja Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani soovitab Eestisse tulles kaasa võtta vaid ühe asja – päikeseprillid, kuna tema sõnul on Eesti tulevik pimestavalt ere.

Aswani rääkis Suur-Eesti konverentsil, et tavaliselt kui ta räägib inimestega, et neid Eestisse meelitada, vastatakse talle, et Eestis on külm ja peab palju riideid kandma ning tema vastab neile, et Eestisse on vaja kaasa võtta ainult üks asi: „Kaasa on vaja võtta ainult päikeseprillid, sellepärast, et tulevik on Eestis pimestavalt ere.“

Aswani rääkis, et näeb Eesti IT-lahendustel suurt tulevikku, kuna paljud välisettevõtted juba kasutavad Eesti loodud platvorme.

Aswani nentis ka, et eestlased ei turunda end piisavalt hästi.

Samuti märkis ta, et eestlased võiksid mõelda Eestis lennutranspordi keskuse loomisele, kuna Tallinn on Hiinale lähim Euroopa pealinn. Aswani nentis, et teab, milline on olukord Estonian Airiga, ning sellest lähtuvalt tuleks oma tegevusi lennunduses mitte lihtsalt fokuseerida, vaid fokuseerida õigesti.

Aswani soovitas Eestil teha ka näituste- ja konverentsikeskuse. Ta rõhutas, et Singapur on väiksem kui Eesti, aga seal on kolm sellist keskust, Eestis pole aga ühtegi ning sellest tunnevad välisinvestorid siia tulles puudust.

Ta rõhutas ka, et Eestil tuleks immigratsioonipoliitikat lihtsustada, kuna töötajate siia toomine on keeruline. Ta lisas, et eestlased ei peaks muretsema selle pärast, et ühel hetkel on kõik kohad täis immigrante, kes teevad palju lapsi, ja eestlased kaotavad oma identiteedi. Rohkem tähelepanu tuleks pöörata talentide sissetoomisele ning keskenduda sellele, et erinevad süsteemid koos töötaksid.

Hetkel kuum