Juhan Lang • 25. aprill 2014 kell 13:14

Microsoft neelas lõplikult Nokia

Microsoft teatas täna pärastlõunal, et Nokia ülevõtmine on viimaks lõpule viidud. Nokia teatas täna, et lõplik müügihind võib olla pisut kõrgemgi septembris välja hõigatud 5,44 miljardist eurost.

Maailma suurim tarkvaratootja tahab mobiili -ja tahvelarvutite turul püüda konkurente Google’it ja Apple’it. Nokia soovib aga pööret oma võrguseadmete äris ja püüdmaks teiste seas rivaale nagu Ericsson, vahendab Bloomberg.

Helsingi Nordea Bank’i analüütik ütles, et tehing ise koheselt kummagi ettevõtte probleeme ei lahenda. „Nüüd tuleb neil käised üles kerida ja alustada tööd konkurentide kinnipüüdmise nimel,“ toonitas ta.

Ostu järel sai IDC uuringufirma andmetel Microsoftist 14 protsendise turuosaga turuliidri Samsung Electronics’i järel maailma suuruselt teine mobiilitootja.

Kõige suuremat kasumit tootvas nutitelefonide äris jääb Microsoft konkurentidest kaugele maha. Microsofti Windows Phone tarkvara kasutab vaid kolm protsenti turust. Seevastu Apple’i ja Google’i operatsioonisüsteemidel jooksvad seadmed moodustasid umbes 96% neljandas kvartalis tarnitud 290 miljonist nutitelefonist.

Microsoft Devices Groupi asepresidendina alustab tööd Nokia endine president ja tegevjuht Stephen Elop. Tema mantlipärijana on Helsingin Sanomat spekuleerinud võrgu-seadmete osakonna juhatajat Rajeev Surit. Nokia keeldus väidet Bloombergile kommenteerimast.

Liitumisplaanide avalikustamisest aastaid tagasi on Nokia aktsiad tõusnud pea 80 protsenti. Täna on tõus olnud 1,7%, tõstes hinna 5,37 eurole. Microsofti aktsia on ostu-uudise ilmsikstulekust tõusnud 19 protsenti.

Hetkel kuum