Romet Kreek • 28. aprill 2014 kell 9:32

Microsoft hakkab parandama IE turvaviga

Microsoft teatas, et kiirustab parandama turvaviga ülilevinud internetilehitsejas Internet Explorer, mis avastati nädalavahetusel. Häkkerid on seda ära kasutanud rünnates USA ettevõtteid, vahendab Reuters.

Arvutitele, mil töötavad Windows XP operatsioonisüsteemil, vea parandust ei tehta. Turvafirmade andmetel töötavad 15-25% maailma arvutitest jätkuvalt Windows XP abil. Turvaviga on Internet Exporeri versioonidel 6 kuni 11.

Küberturvatarkvara kirjutaja FireEye, kelle Mandiant üksus aitab ettevõtetel võidelda küberrünnakutega, keeldus avalikustamast nii ohvreid kui häkkerite grupi nime, sest uurimine alles käib.

„Kampaania on suunatud USAs asuvate firmade vastu, mis on tegevad kaitsetööstuses ja finantssektoris,“ ütles FireEye pressiesindaja Vitor De Zouza. „Praegu on ebaselge, mis on häkkerigrupi eesmärk. Paistab, et tegemist on laiaulatusliku info kogumisega.“

Microsoft on teadlik, et turvaviga lubab häkkeritel võtta kontrolli arvutite üle ja näiteks kustutada andmeid. Teised häkkerigrupid kiirustavad avastama turvaviga, mille abil saab uusi rünnakuid ette võtta enne, kui Microsoft suudab kirjutada turvauuenduse, ütles küberturvafirma Seculert tehnoloogiajuht Aviv Raff.

„Microsodt peab kiirustama,“ ütles ta. „See kasvab lumepalliefektina.“

Hetkel kuum