22. mai 2014 kell 7:43

Ansip: Euroopa Liit aitab maaelul edeneda

„Just Eesti liitumine Euroopa Liiduga kümme aastat tagasi on aidanud tõsta inimeste elukvaliteeti kogu Eestis," ütles endine peaminister ja täna europarlamenti kandideeriv Andrus Ansip. 

Uuest Euroopa Liidu eelarveperioodist on Eesti maapiirkondadel Ansipi sõnul palju võita. „Väheneb põllumajanduse otsetoetuste erinevustest tulenenud ebavõrdne kohtlemine: Balti põllumeeste konkurentsitingimused paranevad. Kuigi lõplikult ei õnnestunud meil ebavõrdsusest lahti saada, võivad põllumehed rõõmustada,“ ütles Ansip.

Täna arutab valitsuskabinet „Eesti maaelu arengukava 2014-2020“, mis seab sihiks põllumajanduse ja toidutootmise konkurentsivõime tõstmise ja maapiirkondade ettevõtluse arendamise. Sellel eelarveperioodil ulatuvad toetused ELi eelarvest 5,89 miljardi euroni, mida on 907 miljonit rohkem kui senisel perioodil, selgitas Ansip Reformierakonna pressiteate vahendusel.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum