FI: Baltika oleks pidanud teavitama oma aktsionäre

Alyona Stadnik 17. juuni 2014, 14:47

Finantsinspektsioon on seisukohal, et Baltika oleks pidanud oma aktsionäre riigikohtu otsusest teavitama ehk teisisõnu tegema börsiteate.

"Antud juhul on tegemist pooleli oleva protsessiga ning seetõttu ei saa me siinkohal rääkida veel lõplikust lahendist ega vastavast teavitusest," vastas Baltika Grupi kommunikatsioonijuht Tiina Urm küsimusele, miks nad ei ole teavitanud oma aktsionäre Riigikohtu otsusest.

Finantsinpektsioon ei saanud antud teemat rohkem kommenteerida, kuivõrd teave, kas mingis küsimuses on plaanis algatada menetlus ning millised menetlused on käimas, on vastavalt finantsinspektsiooni seadusele konfidentsiaalne info. "Informeerime avalikkust lõpptulemustest, kui see on finantsturu stabiilsuse tagamise huvides," sõnas finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Malle Aleksius.

Baltika aktsionär Clearstream Banking S.A, kes esindab Baltika pikaajalise partneri Itaalia tekstiilifirma E.Miroglio Finance S.A. huve, pöördus 2012. aastal kohtusse, kuna peab ettevõtte aktsiakapitali suurendamise otsust tühiseks.

Riigikohus tegi eelmine nädal otsuse, mis on pretsedent avatud aktsiaseltsidele ning leidis, et ringkonnakohus peab otsustama, kas Baltika üldkoosoleku otsus tuleb kehtetuks tunnistada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2014, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing