ABB ja Volvo alustasid koostööd

22. juuli 2014, 10:27

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp teatas partnerluslepingu sõlmimisest bussitootjaga Volvo Buses, mille eesmärk kiirlaadamistehnoloogia välja töötamine.

ABB loob koostöös Volvoga ülelinnalise standardiseeritud elektri- ja hübriidbusside laadimissüsteemi, mille abil saab bussid laadida kiiresti katusel asuva ühendussüsteemi kaudu peatustes või kaabelühenduse kaudu transpordipausidel. Uus alalisvoolu süsteem elektri- ja hübriidbussidele põhineb avatud standarditel.

Esimene ühisprojekt Luxembourgi ühistranspordisüsteemi on planeeritud 2015. aastaks.

Volvo uut Electric Hybrid bussi, mis vähendab kütusekulu 75 protsenti võrreldes tavaliste diiselbussidega, tutvustatakse esmakordselt septembris Saksamaal Hannoveris toimuval IAA näitusel. Volvo Buses ehitas esimese hübriidbussi 2009. aastal ning on müünud ligi 1600 hübriidbussi 21 riigis. Esimene täielikult elektritoitel buss on kavas turule tuua 2015. aastal.

ABB on käiku andnud üle 1500 sõiduautode alalisvoolu kiirlaadimispunkti alates 2010. aastast, sealhulgas üleriigilised võrgud Hollandis, Taanis ja Eestis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2014, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing