Tarbijad on USA majanduse osas optimistlikud

Mait Kraun 29. juuli 2014, 21:20

Ameeriklaste kindlustunne majanduse olukorra üle on seitsme aasta kõrgeimal tasemel, selgub avaldatud küsitlusest.

Tarbijate kindlustunde indeks USAs tõusis juulis 90,9 punktini, suurenedes juuniga võrreldes 4,5 punkti. See on kõrgeim tase alates 2007. aasta oktoobrist, teatasid küsitluse läbiviijad. Analüütikud ootasid juulis indeksi langust 85,0 punktini, vahendab MarketWatch.

Tarbijad tunnevad ennast majanduse taastumismärkide ning tööhõive paranemise tõttu kindlamalt. Teises kvartalis on prognoositud majanduskasvuks lausa 3,2 protsenti. Majanduse esialgsed kasvunumbrid avalikustatakse selle nädala kolmapäeval.

Samuti on USAs viimase viie kuu jooksul loodud iga kuu vähemalt 0,2 miljonit töökohta – see on kiireim tempo alates 2009. aastast. Analüütikud ootavad ka juunis vähemalt 0,2 miljoni töökoha lisamist. Lisandunud töökohtade arv tehakse avalikuks reedel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2014, 21:24
Otsi:

Ava täpsem otsing