Mait Kraun • 29. juuli 2014 kell 20:27

Tehnoloogiafirmadele võib NSA nuhkimine kalliks kujuneda

USA tehnoloogiafirmad võivad nuhkimise tõttu kõvasti kaotada, kui NSA (National Security Agency) võimu klientide tegemisi jälgida ei pidurdata, teatasid New America Foundation uurijad tänases raportis.

Raport kutsus üles keelama NSA-l massiivset andmete kogumist. Samuti peaks organisatsiooni sõnul olema ettevõtetel õigus aru anda, millist teavet nad valitsusele jagavad.

Varasemalt tehtud Washingtoni Infotehnoloogia ja Innovatsiooni Sihtasutuse uuring nendib, et tehnoloogiaettevõtted võivad NSA tõttu kaotada järgmise kolme aasta jooksul kuni 35 miljardit dollarit. Peamiselt kaotatakse välismaiste klientide pealt, kes keelduvad spioneerimise tõttu ettevõtete toodete ostmisest.

Oma muret olukorra üle on avaldanud ka tippjuhid Microsoftist, Cisco Systemsist ja paljudest teistest ettevõtetest. Raportis teatatakse, et NSA nuhkimine võib tuua suurimat kahju just „pilveteenuseid“ pakkuvatele ettevõtetele.

Tarkvaraettevõtte Redmond nõukogu esimees John Frank ütles, et Microsofti kliendid hoolivad rohkem kui kunagi varem sellest, kuhu nende isiklikud andmed on salvestatud ning kuidas neid turvatakse ja kasutatakse.

Microsofti pressiesindaja Jack Evansi sõnul pole taolised probleemid ettevõtte finantsolukorrale tugevat mõju avaldanud.

Hetkel kuum