Ettevõtjad: avalik konkurss ei peaks olema kohustuslik

Mari Mets 15. august 2014, 16:08

Avalik konkurss olukorras, kus ettevõtte juhti ei taheta tegelikult muuta, on ettevõttele kahjulik ning ei peaks olema kohustuslik, ütles arvamusfestivalil Tõnis Arro, Fontese asutaja ning veel hiljutine Arengufondi juht.

„Kui riigiettevõtte nõukogu esimees ütleb, et oma eraettevõttes ta mingis olukorras konkurssi ei teeks, aga siin peab, sest koalitsioonilepingus on see kirjas, tähendab see ettevõttele mitmeks kuuks ebaefektiivsuse perioodi,“ sõnas Arro.

Viljar Arakas, Eften Capitali juht pakkus välja, et kui ettevõtte nõukogu on seisukohal, et olemasolev juhtkond võiks jätkata ning selle ka ära põhjendab – näiteks pooleliolevate projektidega -, siis võiks mitte raisata aega konkursile. Samas tuleks teistpidi ära põhjendada ka avaliku konkursi korraldamine, mitte seda lihtsalt vaikimisi alati teha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. August 2014, 09:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing