• Jaga lugu:

  Päev börsil: optimism hoiab börse üleval

  Euroopa peamised börsiindeksid muutusid täna varahommikul vaid veidi, kuna usutakse, et Föderaalreserv jätkab majanduse toetamist.

  Aasia börsid olid aga täna surve all, kuna kehvad uudised Hiina tehaste aktiivsuse kohta varjutasid head uudised Jaapanist. 
  Hiina tehaste aktiivsus kukkus augustis kolme kuu madalaimale tasemele, mis näitab, et hoolimata valitsuse stimuleerimismeetmetest on sektor endiselt nõrk. HSBC Purchasing Managers' Index (PMI) oli 50,3 punkti, mis jääb Reutersi analüütikute oodatud 51,5 punktile oluliselt alla.
  MSCI Asia-Pacific indeks ilma Jaapanita kukkus täna 0,6%. Jaapani Topix  ja ka Nikkei indeksid tõusid 0,9%, kuna riigi tööstuse aktsiivsus näitas augustis tõusu, kuna nii eksport kui ka kodumaine nõudlus kasvas.
  Stoxx Europe 600 Index kukkus varahommikul Londonis vähem kui 0,1%, 335,06 punktile. Võrdlusindeks on alates 10. Juunil saavutatud kuue aasta tipptulemuselt kaotanud 4,2%. Standard & Poor’s 500 Index kukkus samuti vähem kui 0,1% ning MSCI Asia Pacific Index langes 0,3%.
  Raiffeisen Bank Internationali aktsia rallis 5,3%, kuna ettevõte teatatud teise kvartali puhaskasum ületas analüütikute ootusi. Air Berlini aktsia tõusis heade tulemuste valguses samuti 8,3%.
  Täna oodatakse Brüsselist euroala Markiti PMI indeksi tulemust. Bloombergi analüütikud prognoosivad, et tööstuse kasv aeglustub augustis 51,3 punktile võrrledes 51,8 punktiga juulis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.