Kätlin Karama • 25. august 2014 kell 13:48

Obama visiit üllatab turiste

USA presidendi Barack Obama visiit võib tekitada probleeme välismaalastele, kes meediat ei jälgi ega varu aega lennujaama jõudmiseks.

„Kindlasti on kõige keerulisem see, et kuidas see info jõuab välismaalasteni, kes hakkavad Eestist lahkuma ja võib-olla ei jälgi meie meediat nii palju kui eestlased ja ei ole teadlikud sellest, et kas või lennujaama tuleks varem tulla,“ tõi Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts välja ühe murekoha seoses Obama visiidiga.

Tallinna lennujaama jaoks on Holtsi sõnul teavitamise osas kõige olulisem aegsasti informatsiooni edastamine kõikidele reisijatele, kes nendel päevadel reisivad. „See on täna kõige olulisem asi, et inimesed varuksid aega lennujaama jõudmiseks,“ lisas ta.

Kuigi tegemist on Holtsi sõnul suure riigi visiidiga, mis toob kaasa kindlasti palju piiranguid ning mille tõttu on õhuruum mõneks hetkeks suletud, ei tohiks ükski reis Obama saabumise tõttu ära jääda. Holts selgitas, et lennuliiklus võib siiski küll hilineda.

Obama visiidi ajal läbivad Tallinna lennujaamas reisijad tavalise turvakontrolli, ütles Holts. Ainuke erinevus võrreldes tavalise kontrolliga, on nii saabuvate kui ka väljuvate reisijate puhul passikontroll piiril. Holtsi sõnul tuleb teave presidendi visiidi kohta jooksvalt ning praegu ei ole väga palju informatsioonist teadagi.

Hetkel kuum