Soomlane kasvatab Maxima müüki

Kätlin Karama 27. august 2014, 13:57

Maxima Eesti OÜ koolikaupade müük algas tänavu varem ning on mullusega võrreldes kasvanud umbes veerandi võrra.

„Kui võrrelda kahte viimast augusti nädalat, siis on müük meil kasvanud 26 protsenti võrreldes mullusega,“ ütles Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid, kellele oli see täielik üllatus. Kui tavaliselt jäetakse tema sõnul koolikaupade ost tavaliselt viimasele minutile, siis tänavu algas müük veidi varem. Erilaid selgitas, et osaliselt aitasid müügile kaasa soomlased.

Tänavu jälgis Maxima Erilaidi sõnul, mis toimub koolitarvete müügiga augusti keskel, mil Soomes hakkab kool. Tallinna suuremates kauplustes ning Pärnus ja Kuressaares läksid müügid sel ajal käima. Erilaid tõdes, et see toimus eestlastele harjumatul ajal. Seega on tema arvates sel aastal praegu olnud koolikaupade müügis kaks lainet.

Kuna Maximas algab homme kampaania koolikaupadele, siis koolikaupade müük hoogustab, lausus Erilaid. Tema sõnul möödub kahe esimese septembri nädalaga suurem ostulaine.

Koolikaupade edetabel on igal aastal sarnane, ütles Erilaid. Seni on ostetud kõige rohkem vihikuid, kaustikuid ja koopiapaberit, teisel kohal on ostetavuselt akvarell- ja guaššvärvid ning kolmandal on ranitsad. Esikümnesse kuuluvad veel kartong ja värviline paber, tindi- ja geelpliiatsid, pinalid, plastiliin, koolipäevikud, lasterõivad ning koolimööbel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2014, 13:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing