• Jaga lugu:

  Manitski käib rootslastega kohut 

  AS Totalisaator alustas kohtumenetlust Rootsi ennustusportaali ATG vastu pärast seda, kui ATG pani Eesti võidusõiduhobuste portaalile piirangud peale.

  ASi Totalisaator veebilehel toto.ee on võimalik panustada võidusõiduhobustele. Eelmise aasta eelviimasel päeval, kui Rootsi ennustusportaal ATG küsis Totalisaatorilt informatsiooni osa panuste kohta Axwalla V75 hobuste võidusõidul, jagati infot kohe ning ATG lõpetas uurimise. 10. jaanuaril teatas aga ATG Totalisaatorile oma kavatsustest viia läbi audit. Päev hiljem kehtestati Totalisaatorile piirangud ning panuseid enam teha ei saanud. Siiani ei ole ATG esitanud ühtegi õiguslikku alust ega täpsustanud oma tegevuse asjaolusid. Totalisaatorile ei ole antud ka ühtegi võimalust väidetavat rikkumist parandada.
  ATG hakkas mängudele panustamist uurima pärast seda, kui läbi Eesti totalisaatori panustades toodi koju 2,5 miljoni euro suurune tehing. Seejärel ei ole olnud võimalik läbi Eesti totalisaatori panuseid teha. Totalisaatori tegevust on Rootsi ATG piiranud juba enam kui pool aastat.
  Eestlase teatel on nad üritanud pingsalt läbirääkimisi pidada, ent tulutult, seetõttu ka kohtusse pöörduti.
  Piirang kuulujuttude tõttu. Totalisaatori juhatuse esimehe Jüri Järve sõnul kirjutas ATG neile, et võidusõiduhobustele panuste tegemise keskkond peatati põhimõtteliselt kuulujuttudele tuginedes. „Nad kinnitasid, et peatasid meie tegevuse tegelikult ilma igasuguse õigusliku aluseta, mis muidugi tundub väga ebaõiglane. Tänu ATG tegevusele oleme saanud suurt majanduslikku kahju, meie maine on kahjustada saanud,“ nentis Järv.
  Täna kirjutas SportExpressen.se, et ATG juht Hans Skarplöth rõhutas, et ta ei saa kommenteerida, mida täpselt uuriti. Ta märkis, et eestlaste panused olid tehtud võimalikus maksimumlimiidis. Ta kinnitas, et kohtuvad Totalisaatoriga arbitraaži vahekohtus ning jäävad enda seisukohale kindlaks.
  Totalisaatori nõukogu liikme Jaan Manitski hinnangul on rootslaste tegevus olnud ilma igasuguse põhjuseta ning rikub nendevahelist lepingut. „On ilmne, et ATG on tahtlikult kasutanud auditi ettekäänet, et jõustada uus kokkulepe, kuna ATG ei ole rahul tingimustega, mis on olemasolevas lepingus,“ märkis Manitski.
  ATG-l tuleb Totalisaatorile vastata hiljemalt 24. septembriks.
  Kahtluse sisu ebaselge. Tänavu jaanuaris kirjutas Rootsi ajaleht Aftonbladet, et 59miljonilisest jackpot'ist Rootsis toimunud traavivõistluse mängus Axelvalla V75 haukasid Eesti mängijad enam kui kaks ja pool miljonit eurot ja seda vaid kuue piletiga.
  ATG pressiesindaja Hasse Svennehed kommenteeris toona Äripäevale, et Eesti esineb tulusaajate hulgas tihti, ent sedavõrd suur võit Eestisse tuli esmakordselt. ATG hakkas aga uurima, kas Eesti totalisaatori vahendatud ja miljoneid eurosid võitnud panused olid ikka ausad.
  Nii teataski ATG, et peatas ASi Totalisaator vahendatud panuste vastuvõtmise. ATG juht Hasse Skarplöth rääkis toona, et neil on mitmed küsimusi, kas Totalisaatori vahendatud pakkumistega vastab kõik ikka nõuetele. Millised küsitavused on tekkinud, ta täpsustama ei soostunud.
  Totalisaatori hasartmänguleht toto.ee võtab taas panuseid vastu, nüüd tehakse aga koostööd Prantsusmaa totalisaatoriga.
   
  MIS ON MIS
  Totalisaator on õnnemäng, kus on võimalus ennustada hobuvõiduajamise tulemus.
  V75 mängud toimuvad laupäeviti ning ära tuleb arvata seitsme järjestikuse traavijooksu võitjahobused.
  Toto portaali kaudu saab Eestis teha panuseid erinevatele Rootsi hipodroomidel toimuvatele jooksudele.
  Rootsi totalisaatori ATG 2012. aasta käive oli 12,42 miljardit Rootsi krooni.
  Eesti ASi Totalisaator 2012. aasta käive oli 584 548 eurot, ettevõte on 56 314 euroga kahjumis.
  Ettevõtte nõukokku kuuluvad Jaan Manitski, kes oli Eesti Kongressi liige ja Tiit Vähi valitsuse välisminister; John Fitzgerald Bootsman (hollandlane) ja Mats Helmer Stefanus Gabrielsson (rootslane).
  Totalisaatori aktsionär on ka MTÜ Tallinna Hipodroom.
  AB Trav och Galopp (ATG) on Rootsi ennustusportaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.