Marta Jaakson • 1 oktoober 2014

Ligi ei pidanud Jordaaniasse sõitu praktiliseks

Jürgen Ligi ei pea tseremoniaalset allkirjastamist praktiliseks  Foto: Erik Prozes

Rahandusminister Jürgen Ligi ei pidanud Eesti Energia lepingute allkirjastamisele minekut tseremoniaalsel eesmärgil praktiliseks.

„Lepingud on firmadevahelised ja tseremoniaalsel eesmärgil kohale sõitu ei pidanud ma praktiliseks,“ teatas Ligi. Ta lisas, et tema sekkumine oli vajalik siis, kui lepinguni jõudmise protsess umbseisu jõudis. Veebruaris kohtus Ligi Jordaania peaministri, rahandus- ja energeetika ministriga.Küsimusele, kuidas hindab Ligi uut Eesti Energia juhti ja Sandor Liive mantlipärijat, vastas ta: „Hando Sutterit ma veel ei tunne. Mu ainus suunis nõukogule oli valida parim juht ja nõukogu leidis konsensuse, mis võiks seda headust mõõta.“Täna allkirjastatakse Jordaanias Ammanis kokku viis lepingut. Jordaania valitsus on esindatud kõige kõrgemal tasemel eesotsas peaminister Abdullah Ensouri ja energia- ja maavarade ministri Mohammad Hamediga. Eesti valitsusel puudub esindaja, sest rahandusminister Jürgen Ligi kohale ei sõitnud.

Hetkel kuum