Äripäev • 31. oktoober 2014 kell 8:00

SmartCap paigutab Hindriksi idusse 130 000 eurot

Karoli Hindriksi idufirma Jobbatical.com sai riigilt 130 000 eurot.  Foto: Postimees/Scanpix

Eesti Arengufondi investeerimisettevõte SmartCap ja viie riigi äriinglid investeerivad Karoli Hindriksi loodud professionaalide tööportaali Jobbatical.com 260 000 eurot.

SmartCap investeerib Jobbaticali 130 000 eurot. Kaasinvestorid on Eesti äriinglite ühenduse liige Joel Aasmäe, Soome äriinglite ühenduse FIBAN liikmed Joakim Karske ja Jan Boethius, Janis Rancins Lätist, Dmitri Rumjantsev Venemaalt ja Christopher Sier Suurbritanniast.Karoli Hindriksi loodud Jobbaticali roll on leida üles ettevõtjad ja organisatsioonid, kes endale lühiajaliselt abiväge vajavad, ja viia nad kokku professionaalidega, kes otsivad erialast tööd põnevate ettevõtmiste juures.

"Maailmas on väga populaarne karjääripause võtta ja paljud tööandjad lubavad seda. Üle poole nendest inimestest veedaksid karjääripausi põneva projekti või ettevõtte juures maailma huvitavates paikades," selgitas Hindriks. “Londoni tippturundajat täiskohaga Tartusse tuua oleks väga keeruline ja kallis, kuid kolmekuuline projekt Tartus võiks talle olla seiklus ja võimalus välja astuda oma tavapärasest suurlinna mürast,” selgitas Hindriks Jobbaticali kasu Eesti ettevõtete jaoks.

SmartCapi investeeringute halduri Stanislav Ivanovi hinnangul võib ettevõtmisest oodata mitmekülgset läbimurret, sh ka ühisloomelise innovatsiooni kandumist uutesse majandussektoritesse. Eesti äriinglite ühenduse EstBAN presidendi Ivar Siimari sõnul on see esmakordne viiest riigist pärit äriinglite koostöös tehtud investeering. 

Jobbaticali omanik ja tegevjuht Hindriks on varem juhtinud seitsme rahvusvahelise telekanali käivitamist Baltikumis (sh Fox Life, Fox, National Geographic, MTV).

Hetkel kuum