Mait Kraun • 24. november 2014
Jaga lugu:

Börs: investorid loodavad keskpankade abile

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Täna tegid USA-s kõik tähtsamad aktsiaindeksid uusi rekordeid. Investorid loodavad, et maailmamajandus suudab keskpankade toel kasvama hakata.

„Me näeme, kuidas Draghi eelmise nädala kommentaarid, kus ta lubas Euroopa madala inflatsiooniga tegeleda, mõjutavad ka uuel nädalal turge. Samuti vähendas Hiina keskpank intressimääru,“ ütles investeerimisfirma Banyan Partners strateeg Robert Pavlik Bloombergile. „Viimasel ajal on tulnud positiivseid majandusuudiseid ning häid ettevõtete tulemusi. Turul on veel tõusuruumi,“ usub Pavlik.

S&P500 indeks tõusis eelmisel nädalal 1,2 protsenti, sest andmed USA majanduse kohta viitasid olukorra paranemisele. Samuti lubas Euroopa Keskpanga president Mario Draghi tõsta inflatsiooni nii kiiresti kui võimalik ning Hiina kärpis ootamatult intressimääru.

Esialgsete andmete kohaselt laienes USA teenuste sektor kolmandas kvartalis veidi aeglasemalt. Homsed kasvuandmed võivad näidata, et USA majanduskasv oli esialgselt arvutatust madalam.

Standard & Poor's 500 indeks tõusis 0,3 protsenti 2069,46 punktini. Dow Jones tõusis 10 punkti ning sulgus 17 790 punktil, mis on samuti rekord. Nasdaq 100 tõusis 33 punkti 4282 punktini.

Kulla (Comex) hind langes 0,06 protsenti ning unts kulda maksis päeva lõpuks 1197,70 dollarit. Toornafta jätkas pärast paaripäevas pausi langust ning WTI odavnes 1,03 protsenti ja Brent 1,01 protsenti. Kumbki maksab 75,72 ja 79,55 dollarit barrel.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt