Vene rõivamüüjad peatasid tarned poodidesse

19. detsember 2014, 10:48
Kauplus
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141219/NEWS/141219636/AR/0/AR-141219636.jpg

Mitu Venemaa turu suurt üleriiete, jalanõude ja aksessuaaride müüjat peatasid tarned kauplustesse, kirjutas Vedomosti.

Tarnelepingu on külmutanud turu liider Hispaania kontsern Inditex, kellele kuuluvad kaubamärgid Zara, Oysho ja Bershka, samuti BNS Group, mis vahendab Venemaal Calvin Kleini, Armani Jeansi, Michael Korsi ja TopShopi kaubamärgi tooteid.

BNS Groupi peadirektor Deniss Bogatõrjov selgitas, et nad tegid esialgu aasta lõpuni pausi ja vaatavad uue aasta esimesel nädalal, kuidas jätkata. "Me peatasime maksed tarnijatele. Nad suhtuvad asjasse mõistvalt, sest dollari ja euro kurss on ebareaalne. Ootame olukorra taastumist," kommenteeris Vene turu üks suuremaid rõivamüüjaid.

Praeguses olukorras ei jää Vene vahendajatel üle piisavalt raha, et tellida ja osta sisse uusi kollektsioone. Samuti on tekkimas rendiprobleemid.

Eile teatas ka Ameerika autokontsern General Motors, et peatab mõneks ajaks Vene diileritele autode tarned. Kompanii esindaja selgitas, et otsus on seotud rubla ebastabiilse kursiga ning lisas, et see jääb jõusse Vene valuuta stabiliilsemaks muutumiseni. Samas jätkavad GM Venemaa tehased tootmist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. December 2014, 11:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing