• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kindlustusfirma hüvitas 65 000 eurot

  ERGO hüvitas 6,7 miljoni euro ulatuses kindlustuskahjusid.Foto: Raul Mee

  65 000 eurot teelt välja sõitnud Mercedese veoki eest - see on üks ERGO Eesti kindlustusseltsi tänavu kallimatest hüvitistest.

  ERGO Eesti hüvitas tänavu esimeses kvartalis 6,7 miljoni euro ulatuses kindlustuskahjusid. ERGO kahjukindlustuse osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul oli kõige rohkem sõidukikahjusid. Suurim kahju oli 65 000 eurot, kui Mercedese veok sõitis libeduse tõttu teelt välja.
  Tavapärasest oluliselt enam oli reisikahjusid. "Kuna kevade algusesse jääb nii koolivaheaeg kui ka viiruste kõrgaeg, tuli ette palju juhtumeid, kui ühe pereliikme haigestumise tõttu tuli ära jätta planeeritud perereis," tõdes Lepvalts.
  Aasta esimese kolme kuuga registreeritud 1408 isikukahju juhtumi hulgas oli ka kaks rasket südamerikke juhtumit. Türgis puhkusel viibinud turistid vajasid haiglaravi ja ka hilisemat transporti Eestisse. Koos meditsiinilise saatjaga oli ühe juhtumi maksumus esialgsetel andmetel 26 000 eurot, teisel, ilma saatjata juhtumil, umbes 8000 eurot.
  Varakahju juhtumeid esines 896 korral ning neist saab Lepvaltsi sõnul esile tuua röövi ja tulekahju. Venemaal sattus röövlite saagiks koduelektroonikat sisaldanud veoauto koorem, mille kogukahju oli summas 107 000 eurot. Tulekahjus aga hävines osa eluhoonest ning kahju jäi suurusjärku 70 000 eurot.
  Lepvaltsi sõnul oli kõige rohkem varakahju juhtumeid telefonide, tahvel- või sülearvutite ning telerite kukkumisega.
  Kokku registreeris selts kolme kuuga 6151 kahjujuhtumit, millest enim oli sõidukahjusid 3847 juhtumit, isikukahjusid 1408 ja varakahjusid 896 juhtumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.