Pille Ivask • 27. august 2015 kell 5:29

Angry Birdsi looja koondab taas

Foto: epa

Soome meelelahutusettevõte Rovio Entertainment andis teada, et koondab taas – sedapuhku kaotab töö 260 inimest, vahendab Financial Times.

Rovio Entertainment on viimase aasta jooksul vähendanud töötajate arvu poole võrra.

Kuigi Angry Birdsi mäng on üks enam allalaetud mobiilirakendusi, pole arendajad märkimisväärset edu suutnud pärast äpiga välja tulekut korrata. Üsna viletsalt edeneb ka näiteks Angry Birdsi teemaparkide projekt.

Ettevõte, kelle ridades töötab pärast eelmise aasta lõpus tehtud koondamislainet 670 inimest, teatas eile, et koondab 260 inimest. Töötajaid koondatakse firma kõigist osakondadest, välja arvatud sellest, mis on seotud Angry Birdsi filmiga, mis peaks kinodesse jõudma järgmisel aastal.

Rovio käive oli möödunud aastal 158 miljonit eurot, kasumiks kujunes 10 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga langesid nii käive kui kasum oluliselt. Angry Birdsi film läheb ettevõttele maksma enam kui 100 miljonit eurot.

Hetkel kuum