Äripäev • 10. detsember 2015 kell 12:39

Vene sõjatehnika piirab Türgit igast ilmakaarest

Vene Musta mere laevastiku sõjalaev Istanbuli lähedal Bosporuse väinas.  Foto: epa

Pärast seda, kui Türgi õhujõud tulistasid oma Süüria piiril alla Vene pommitaja, ei piirdunud Venemaa ainult majandussanktsioonidega, vaid hakkas tugevdama oma sõjalist kohaolekut Türgit ümbritsevates riikides, kirjutab Hürriyet Daily News.

Türgiga külgnevasse Armeeniasse, pealinn Jerevani lähedal asuvasse sõjabaasi saadeti lisaks 14 kopterit, millest seitse on ründe- ja dessantkopterid Mi-24 ning seitse transpordikopterid Mi-8. Türgi päevaleht kirjutab, et ründekopterite arv võib seal aasta lõpuks tõusta 15ni.

Allveelaev Rostov-na-Donu, mis kannab tiibrakette Kalibr, saadeti aga pärast Türgi-Süüria piiri intsidenti Vahemerele, kus Venemaal on baas Süüria sadamalinnas Tartusis. Hiljuti saatis Venemaa veel kaks allveelaeva ja õhutõrjesüsteemi kandva ristleja Moskva Vahemere idaossa.

Süürias Himymi lennuväebaasis on Venemaal aga umbes 55 sõjalennukit, s.h Su-30, Su-24, Su-25 ja Su-34, samuti kopterid: seitse Mi-24 ja viis Mi-8. Sealse baasi õhutõrjesüsteemi kuuluvad kompleksid Pantsir-S1, Buk-M2, S-200, S-400 ja Petšora-2M. Baasis on veel raadio-elektroonilise võitluse kompleks Krasuha, umbes 15 tanki ja 30 soomustransportööri.

Hetkel kuum