Eliisa Matsalu • 11. detsember 2015 kell 13:26

EOK peasekretär: Seli otsustab ise

Siim Suikles ja Neinar Seli  Foto: Raul Mee

„Kõik mis puudutab Neinari edasi, tagasi või küljepeale astumist on tema enda otsustada,“ ütles olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles.

Riigikohtus lõplikult korruptsioonivastase seaduse alusel süüdi mõistetud Neinar Seli on varem lubanud süüdimõistmise korral olümpiakomitee presidendi kohalt tagasi astuda. Täna astus ta Reformierakonnast välja, kuid olümpiakomiteest tagasi astumisest pole veel juttu teinud.

Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklest ajasid küsimused organisatsiooni tuleviku üle naerma. „Hahaha, täna on hea päev – kõik ajakirjanikud suudavad mind oma küsimustega üllatada,“ vastas ta küsimusele, kas olümpiakomitee on Neinar Seli tagasiastumise võimalust juba arutanud.

„Iga süüdimõistmine on isiklik ja emotsionaalne asi. Rohkem hinnanguid ma ei anna, sest ma pole kohus,“ ütles Sukles. „Kõik mis puudutab Neinari edasi, tagasi või küljepeale astumist on tema enda otsustada, selle info saate temalt kätte,“ lisas ta. EOKi organisatsiooni edasiminek on Suiklese sõnul arutlusel ühe päevakorrapunktina täitevkomitee istungil, mis peaks toimuma järgmise aasta 28. jaanuaril. Kui aga Seli ise tagasi ei astu, arutab tema jätkamist EOKi presidendi kohal organisatsiooni täiskogu, kes koguneb alles järgmise aasta aprilli lõpus või mai alguses.

Hetkel kuum