Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn ja Tartu tõstsid parkimistasusid

  Parkimine KalamajasFoto: Raul Mee

  Tallinna ja Tartu linnavolikogud otsustasid täna parkimistasusid tõsta. Tallinnas jäid ainsana muutmata Pirita tsooni parkimistasud, Tartus laiendati tasulise parkimise ala ning tõsteti hinda A-piirkonnas.

  Täna toimunud Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil võeti kahel järjestikusel lugemisel vastu määruse eelnõu, mis muudab maksumäära avalikul tasulisel parkimisalal kesk-, süda- ja vanalinna tsoonis.
  Vastavalt linnavolikogu otsusele on 1. jaanuarist 2016 maksumäär iga alustatud parkimisminuti kohta kesklinna tsoonis senise 0,02 euro asemel 0,025 eurot; südalinna tsoonis 0,05 euro asemel 0,08 eurot ja vanalinna tsoonis 0,08 euro asemel 0,10 eurot.Tartu linnavolikogu otsustas laiendada tasulise parkimise ala, jagada see kolme piirkonna asemel kaheks ning tõsta A-piirkonnas parkimistasu. Muudatused jõustuvad tuleva aasta 1. juunil.
  Linnavolikogus täna kinnitatud tasulise parkimise muudatused on eelkõige tingitud kesklinnas vabade parkimiskohtade vähesusest ning paljude parkimisalade täituvuse jõudmisest kriitilise piirini. Samuti pargitakse järjest rohkem tasulise parkimisala piiril asuvatel tänavatel, mis on toonud kaasa tõsiseid probleeme tänavate läbitavuse ning tänavakoristuse korraldamisega.
  A-piirkonda hakkab senise üheksa tänava asemel kuuluma 20 kesklinna tänavat ja parklat ning parkimistasu määr kasvab seal kolmandiku võrra. Kogu ülejäänud tasulise parkimise ala moodustab B-piirkonna, kus parkimistasu määrad ei muutu. Tasu tõuseb siiski senistel C-piirkonna tänavatel, mis liidetakse B-piirkonnaga. Kokku lisandub Tartu tasulise parkimise alasse 23 tänavat ja parklat.
  Parkimistasu määrad A-piirkonnas (sulgudes praegu kehtiv määr):1 tund - 2 eurot (1,50);1 päev - 10 eurot (7,50);1 kuu - 100 eurot (75);3 kuud - 250 eurot (187,50);12 kuud - 1000 eurot (750).
  Parkimistasu määrad B-piirkonnas (ei muutu):1 tund - 1 euro;1 päev - 5 eurot;1 kuu - 50 eurot;3 kuud - 125 eurot;12 kuud - 500 eurot.
  A-piirkonnas on lubatud tasuta parkida 15 minutit, B-piirkonnas poolteist tundi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: tööturu tulevik on rohkem kui hämar
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Suurinvestori järsk väljumine lasi kodukaupade keti aktsia põhja
USA kodukaupade poeketi Bed Bath & Beyond ralli sai järsu lõpu teate peale, et suurinvestor Ryan Cohen on oma positsiooni maha müünud.
USA kodukaupade poeketi Bed Bath & Beyond ralli sai järsu lõpu teate peale, et suurinvestor Ryan Cohen on oma positsiooni maha müünud.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Otto Pukk: usalda oma töötajaid vigu tegema
Selleks, et ettevõte raketina investorite raha mitmekordistaks, tuleb Otto Richard Puki sõnul usaldada oma töötajaid vigu tegema. Ta usub, et otsustusvabadus motiveerib inimesi rohkem pingutama.
Selleks, et ettevõte raketina investorite raha mitmekordistaks, tuleb Otto Richard Puki sõnul usaldada oma töötajaid vigu tegema. Ta usub, et otsustusvabadus motiveerib inimesi rohkem pingutama.
Valitsus tahab inimeste telefonidesse asukohapõhiselt ohusõnumeid saata
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.