Äripäev • 29. detsember 2015 kell 14:02

Sadama eksjuht Allan Kiil ei võtnud aastaid kontolt sularaha välja

Augustis võeti vahi alla Tallinna Sadama juhid Ain Kaljurand (paremal) ja Allan Kiil, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.  Foto: Raul Mee

Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil ja tema abikaasa arveldasid uurijate andmetel aastaid ilma pangakontolt võetud sularahata.

Kiili ja tema abikaasa pangakonto väljavõtetest selgub, et viimati võtsid nad oma arvelduskontolt sularaha välja 2011. aastal, kirjutas Postimees.

Nimelt vaeb ringkonnakohus homme, kas arestida Tallinna Sadama eksjuhtide Allan Kiili ja Ain Kaljuranna juurest läbiotsimiste käigus leitud sularaha, vastavalt 9150 ja 323 000 eurot. Prokuratuuri selgitusel näitavad eeluurimise käigus kogutud tõendid, et see hulk raha on saadud kuriteo toimepanemise käigus. Kaitsjate sõnul pole aga vara arestimine põhjendatud, sest võib muuhulgas kuuluda teistele perekonnaliikmetele.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil võtnud altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Tallinna Sadama endine juhatuse esimees Ain Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses. Mehed vahistati 26. augustil.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum