Harry Tuul • 21. jaanuar 2016 kell 5:48

Eesti jäi Venemaale alla

Maailma uuenduslikem majandus on Lõuna-Koreas.  Foto: epa

Eesti põrus Bloombergi koostatud innovaatiliste majanduste edetabelis, jäädes alla mitmele oma naabrile, esikolmiku hõivavad oodatult Lõuna-Korea, Saksamaa ja Rootsi.

Järgnevad Jaapan, Šveits ja Singapur. Üllatusi pakub aga Eesti koht edetabelis. Idude ja IT-rahvas on paigutatud alles 34. kohale, samas kui maavarade hinnast sõltuv Venemaa on 12. kohal. Eestist ette ehk 32. kohale jääb ka Leedu.

Bloomberg hindas riikide majandusi seitsmes kategoorias. Teadus- ja arendustegevuse kulu suhtena SKPsse, tootmise lisaväärtus, tootlikkus, kõrgtehnoloogia osakaal, patentide arv, teadlaste kontsentratsioon ja kõrghariduse osakaal. Eesti ei paistnud üheski kategoorias silma, mis andis ka üldedetabelis kehva koha. Kokku reastati 50 riiki.

Hetkel kuum