Marge Väikenurm • 11. märts 2016 kell 11:15

Tartu Milli konkurent: selline uudis head muljet ei jäta

Kuigi leedu kontsern Malsena omandas Balti Veski, on siinne juhtimine Ergo Neeme kätes. Neemet üllatas Tartu Milli tütarfirma varade arestimine.  Foto: Andras Kralla

Siinsed Tartu Milli konkurendid ei soovinud pikalt Dobeles Dzirnavnieksi varade arestimist kommenteerida, kuid Ergo Neeme Balti Veskist tõdes, et kindlasti pole see Läti firmale hea.

„Selline uudis head muljet ei jäta,“ tõdes Leedu kontsernile Malsena kuuluva AS Balti Veski juht Ergo Neeme, et ilmselt mõjutab Dobeles Dzirnavnieksi varade arestimine viimase suhteid tarnijate ja koostööpartneritega. „Lugesin seda uudist samasuguse üllatusega, usun, nagu teie,“ lisas Neeme.

Tema sõnul loeb firma edasise tegevuse mõttes kõige rohkem, milline vara on arestitud: kas käibevara või ainult kinnistud ja muu. „Ma natuke fantaseerin, aga kui rahavood on korralikud ja kui keegi arestib näiteks kinnisvara ja seda ära ei võta - üritatakse vältida nende kõrvalekantimist -, siis igapäevast tegevust see ei tohiks segada,“ rääkis Neeme. Tema juhitav Balti Veski Dobeles Dzirnavnieksiga pole koostööd teinud. „Lihtsalt konkureerime ühel turul.“ 

Läti ettevõtte põhjendusi maksuvõlgade tekkimise kohta ei osanud Neeme kommenteerida. „Kui kõiki oma tehinguid ausalt teha lähtuvalt erinevate riikide kehtivatest seadustest, siis ma ei kujuta ette, kas selliseid tõlgendusi võib ette tulla,“ lausus Neeme. 

Küll aga on nii Tartu Milli kui ka Dobeles Dzirnavnieksiga koostööd teinud Heleni kaubamärgi all pudruhelbeid tootev Sangaste Linnas AS, mille juht Piret Pokk ei tahtnud juhtunu kohta arvamust avaldada. „Ma loodan, et meil sarnaseid situatsioone kunagi ei tule. Selle taga võib olla nii palju protsesse, mis selle juurde on viinud. Meie koostöösuhe on väga hea olnud. Ei tunnegi, et oleme konkurendid, pigem koostööpartnerid,“ ütles ta.

Hetkel kuum