Äripäev • 20 aprill 2016

Liisinguturg kasvas rekordiliselt palju

Liisingühingute liidu juht Reet Hääl.  Foto: Raul Mee

Eesti liisinguturu esimese kvartali uusmüügi maht oli 257,3 miljonit eurot, mis on 32,15% enam, kui aasta varem, teatas Liisingühingute liit. Viimati oli selline kasv 2005. aastal.

Esimeses kvartalis kasvas enim masinate ja seadmete sektor (48,1%), millel on 30% osakaal kogu uusmüügi portfellist. Oluliselt kasvas ka kommertssõidukite (24,1%) ning sõidukite (21,4%) finantseerimine, viimased on endiselt suurima osakaaluga (42%) kogu uusmüügi portfellist.Eesti liisinguturu portfelli jääk oli I kvartalis 2 155 miljonit eurot, mis on 9% enam, kui aasta varem.Liidu liikmete kogu krediidiportfelli kvaliteet on märkimisväärselt hea, üle 60 päeva tähtajaks tasumata liisingumakseid on vaid 0,48% kogu portfellist.Eesti Liisingühingute Liidul on üheksa liiget. Liisinguturu kogumahust katavad liikmed hinnanguliselt 98%.

Hetkel kuum