• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus dopingupaljastus: Sotši olümpial kontrollis proove FSB

  Venemaa dopinguagentuuri endine töötaja Vitali Stepanov ja tema naine, endine tippjooksja Julia Stepanova USA telekanali CBS saates "60 minutit".Foto: CBS

  Eesti aja järgi täna öösel eetris olnud Ameerika telekanali CBS saates „60 minutit“ esitati uusi ja väga tõsiseid väiteid dopingu kasutamise kohta Venemaa spordis.

  Reuters kirjutab, et Maailma Antidopingu Agentuur WADA on saatelõigu läbi vaadanud ning lubanud ka sellele reageerida.
  Saates astus üles endine Venemaa Antidopingu Agentuuri RUSADA töötaja Vitali Stepanov, kes rääkis Vene sportlaste keelatud ainete tarvitamisest. Stepanoviga koos andis intervjuu tema abikaasa, Venemaa endine tippjooksja Julia Stepanova, kes tunnistas rea tugevate dopinguainete kasutamist sportlaskarjääri ajal. WADA esindaja Ben Nicholsi sõnul oli Stepanovite jutt väga murettekitav.
  „60 minuti“ saatelõik alapealkirjaga „Venemaa tume saladus“ põhines Vitali Stepanovi jutul. Ta kinnitas, et vähemalt neli Venemaa koondislast, kes võitsid Sotši olümpial kuldmedaleid, tarvitasid dopingut ning et olümpial viisid dopingukontrolli läbi julgeolekuteenistuse FSB ametnikud. Endine RUSADA töötaja teatas, et sellest rääkis talle Moskva antidopingu labori endine juht Grigori Rodtšenkov nende omavahelises Skype’i vestluses. Rodtšenkov uhkeldas veel ka sellega, et tema labor aitas kulla võitnud sportlastelt võetud proovide tulemusi võltsida. Sportlaste nimesid Stepanov saates ei nimetanud.
  Venemaa spordiminister Vitali Mutko kuulutas juba enne saatelõigu eetrit - kui telekanalis oli mängitud ette alles sisu reklaami -, et tegemist on järjekordse „rünnakuga Venemaa vastu“.
  „Muidugi me vaatame seda lõiku, kaasa arvatud meie juristid. Aga ta (Stepanov – toim.) muidugi teab seda. Käimas on tavaline inforünnak Venemaa vastu, ja seda tuleb veel. Milleks seda vaja on, kellele? Vaat kellelgi pole asja Ameerika probleemide või Briti spordiga! Meie usaldame kõiki rahvusvahelisi föderatsioone, kes korraldavad üritusi, olümpia- ja paraolümpiamängude komiteed, alaliite. Aga nendes on mingid inimesed, kes tõstavad ennast teistest kõrgemale - tema (Stepanov – toim.) ja Pound (Richard Pound, WADA sõltumatu komisjoni juht – toim.), kes annavad kõigile hinnangu,“ kurtis Mutko Vene agentuurile R-Sport.
  Detsembris näitas Saksa telekanal ARD dokumentaalfilmi, milles Vitali Stepanov koos abikaasa, jooksja Julia Stepanovaga rääkis dopingust Venemaa spordis. Pärast seda korraldas WADA sõltumatu kontrolli, mille tulemusena eemaldati Venemaa kergejõustiklased Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAF võistlustelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA eskpertide kogu hääletas laialdase kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet eskpertide kogu (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet eskpertide kogu (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.