Vaata, kuidas on palk muutunud sinu sektoris

Foto: Andras Kralla
Äripäev • 30. august 2016 kell 10:13

Statistikaamet teatas täna teise kvartali keskmise brutokuupalga. Võrreldes 2015. aasta II kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk ja -tunnipalk peaaegu kõigil tegevusaladel.

Keskmine brutokuupalk oli 2016. aasta II kvartalis 1163 eurot ja brutotunnipalk 6,91 eurot. Eelmise aasta II kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 7,6% ning brutotunnipalk 4,5%. Keskmise brutokuupalga aastakasv oli veidi aeglasem kui eelmises kvartalis.

Keskmine brutokuupalk oli 2016. aasta II kvartalis kõrgeim info ja side tegevusalal ning finants- ja kindlustustegevuses. Kõige enam tõusis keskmine brutokuupalk ja -tunnipalk kinnisvaraalases tegevuses (23,5%). 

Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Erki Lõhmuste ütles, et palgakasv oli kiirem valdavalt keskmisest madalama palgaga tegevusaladel, kus tööjõu nappus ning viimasel neljal aastal ligikaudu 10 protsendi võrra aastas kasvanud miinimumpalga tõus survestab keskmisest kiiremini töötasusid tõstma. "Palgakasv oli kiire ka kinnisvaraalases tegevuses, kus töötasud on tõusnud kinnisvaraturu aktiveerumise tõttu. Madalate nafta maailmaturuhindade ning vähenenud müügitulu tõttu langesid tunnipalgad energeetikas ja mäetööstuses," kommenteeris Lõhmuste.

Hetkel kuum