• Jaga lugu:

  Venemaa paneb maksuameti "dieedil" eelarvet täitma

  Venemaa rahandusminister Anton SiluanovFoto: Scanpix/Reuters

  Venemaa rahanduspoliitika on „dieedil“ ja praegu on see arenguks parim, rääkis Venemaa rahandusminister Anton Siluanov täna investeerimisfoorumil Sotši-2016.

  „Tõepoolest, „pirukas“ on palju lahjem. Sellest saavad kõik hästi aru, sest me kõik oleme keskendunud selle kvaliteedi parandamisele,“ vahendas TASS Siluanovi öeldut foorumi paneelis "Eelarvepirukas: kuidas võrdselt jagada".
  Venemaa rahandusministeeriumi lähiaja põhiülesanne on uue riigieelarve väljatöötamine ja selle vastuvõtmine. „Tasakaalus eelarve on alus, milleta me ei saa rääkida majanduskasvust, stabiilsest prognoosist. Uue riigieelarve väljatöötamine ja selle vastuvõtmine on rahandusministeeriumi võtmeülesanne, mille me täidame lähiajal,“ rääkis minister.
  Tema sõnul on vaja eriti rõhku panna maksude kogumisele. „Me juba oleme võtnud tarvitusele rea meetmeid. Sel aastal on maksuamet hästi makse kogunud, näiteks alkoholiaktsiisi kogumine kasvas 30% võrra. Tuleva aasta ülesanne on parandada kindlustus- ja tollimaksude kogumist,“ ütles Siluanov.
  Siluanov ütles eelmisel nädalal, et rahandusministeerium korrigeerib eelarves naftabarreli hinna tänavuse eelarve 50 dollari prognoosilt 40 dollari peale. Minister soovitas ka vastu võtta eelarvemääruse, et kõik naftamüügi lisatulud, mis saadakse barrelihinna tõusmisel üle 40 dollari, kantaks riigi reservi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.