Ave Lepik • 30. september 2016 kell 8:22

Venemaa paneb maksuameti "dieedil" eelarvet täitma

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov  Foto: Scanpix/Reuters

Venemaa rahanduspoliitika on „dieedil“ ja praegu on see arenguks parim, rääkis Venemaa rahandusminister Anton Siluanov täna investeerimisfoorumil Sotši-2016.

„Tõepoolest, „pirukas“ on palju lahjem. Sellest saavad kõik hästi aru, sest me kõik oleme keskendunud selle kvaliteedi parandamisele,“ vahendas TASS Siluanovi öeldut foorumi paneelis "Eelarvepirukas: kuidas võrdselt jagada".

Venemaa rahandusministeeriumi lähiaja põhiülesanne on uue riigieelarve väljatöötamine ja selle vastuvõtmine. „Tasakaalus eelarve on alus, milleta me ei saa rääkida majanduskasvust, stabiilsest prognoosist. Uue riigieelarve väljatöötamine ja selle vastuvõtmine on rahandusministeeriumi võtmeülesanne, mille me täidame lähiajal,“ rääkis minister.

Tema sõnul on vaja eriti rõhku panna maksude kogumisele. „Me juba oleme võtnud tarvitusele rea meetmeid. Sel aastal on maksuamet hästi makse kogunud, näiteks alkoholiaktsiisi kogumine kasvas 30% võrra. Tuleva aasta ülesanne on parandada kindlustus- ja tollimaksude kogumist,“ ütles Siluanov.

Siluanov ütles eelmisel nädalal, et rahandusministeerium korrigeerib eelarves naftabarreli hinna tänavuse eelarve 50 dollari prognoosilt 40 dollari peale. Minister soovitas ka vastu võtta eelarvemääruse, et kõik naftamüügi lisatulud, mis saadakse barrelihinna tõusmisel üle 40 dollari, kantaks riigi reservi.

Hetkel kuum