• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eraisikud jäävad soodsamatest dividendidest ilma

  Selgus, et uus valitsus vähendab ettevõtte tulumaksu seniselt 20 protsendilt 14 protsendile regulaarselt makstavatelt dividendidelt ainult juhul, kui dividende makstakse juriidilisele, mitte eraisikule.

  Neljapäeva õhtul tutvustas tulevane valitsus oma maksupoliitilist paketti ja seal öeldi üldsõnaliselt, et "ettevõtete tulumaksukoormus väheneb stabiilsete dividendimaksete korral 20%lt 14%le". Kuna dividendid koos tulumaksuga arvatakse maha dividendide väljamakset tegeva ettevõtte kontolt, ei lugenud avalikkus sellest välja, et meede kehtib vaid siis, kui ka dividendide saaja on ettevõte ehk juriidiline isik.
  Sotsiaalmeedias hakati spekuleerima, et uus kord võib veelgi hoogu anda OÜtamisele - nn ühe mehe/naise OÜ omaniku poolt endale minimaalse palga maksmisele (et minimeerida sotsiaalmaks) ja pigem dividendide väljavõtmisele. Reede õhtul aga teatas Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau Twitteris, et eraisikutele makstud dividendide tulumaks on ka uue valitsuse ajal 20%. Äripäev kontrollis infot ja nii see tõesti on.
  Laupäeval avaldas uus valitsusliit oma lubadused ehk aluspõhimõtted majanduspoliitikas, riiklikes investeeringutes ja maksunduses, kus dividendide maksustamise kohta oligi kirjas järgnev: "Vähendame ettevõtte tulumaksu (14% senise 20% asemel) juriidilisele isikule regulaarselt makstavatelt dividendidelt."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.