Äripäev • 8. detsember 2016 kell 7:07

Tallinna TV juhti kahtlustatakse jutusaate raha omastamises

Toomas Lepp  Foto: Andres Haabu

Tallinna TV juhile Toomas Lepale esitatud kuriteokahtlustuse järgi tegi ta telekanali saatest "Vaba mõtte klubi" endale varjatud rahamasina, müües saadet tuttavate varifirma kaudu ja lastes tootmiskulud kanda Tallinna TV-l.

Kuus aastat tagasi, 2010. aastal oli väikefirma OÜ KVA Telecomi aastane müügitulu napilt 5000 eurot, kuid 2011. aastal sai ettevõttest järsku usin teletootja, kirjutab Postimees. Tallinna Televisioonis valmisid selle firma nime all saated "Vaba mõtte klubi" ja "Keskkonnanädal", mille eest makstud raha andis KVA Telecomile tavalisel majandusaastal ligi 60 000 euro suuruse kogukäibe.

"Vaba mõtte klubi" tootmiskulud olid väikesed: vestlusringis osalemise eest maksti saatekülalistele 50 eurot, valgustaja, helimehe ja kaamerameeste töötasudele suurt ei kulunud, sest need inimesed olid niigi Tallinna TV palgal.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo selgitas välja, et KVA Telecomi omaniku Valter Kraavi abikaasa Lea Kraavi on Toomas Lepa firma Videomeedia raamatupidaja ja uurijail tekkis veendumus, et telejuht Lepp on alates 2013. aasta sügisest omastanud kokku umbes 200 000 eurot Tallinna TV raha.

Loe pikemalt Postimehest.

Eile pidasid keskkriminaalpolitsei töötajad kuriteos kahtlustatavana kinni Tallinna TV juhatuse liikme Toomas Lepa, endise peatoimetaja Mart Ummelase ning Valter ja Lea Kraavi.

Hetkel kuum