Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtja: teemaks kõigile!

  Transpordiettevõtte Lajos ASi omaniku Einar Vallbaumi sõnul tal kaubikute teemaksu vastu midagi iseenesest pole, kuid see võiks tema hinnangul kehtida kõigile autodele.

  Valitsus kavandab 2018. aastaks teekasutusmaksu rasketele veokitele, üle 12tonniste veoautodele, mille päevamäär oleks esialgse plaani järgi 10–12 eurot ja aastatasu 700–1300 eurot. Transpordiettevõtte Lajos omaniku Einar Vallbaumi sõnul pole see iseenesest halb mõte, kuid võiks kehtida kõigile autodele.
  „Maks võib tulla küll, aga see peab tulema alates 3,5tonnistest autodest. Kui vaatate Eesti teid, siis kes on siin kõige kiiremad? Valged kaubikud! Neid on nii palju. Kui Soome laeva vaatate, siis veetaksegi kaubikutega kaupa,“ rääkis Vallbaum.
  Kui praegune plaan valitsuses läbi läheb, siis tõstab see Vallbaumi sõnul hindu. „Rahusvahelistele vedudele see ei mõju, küll aga sisevedudele. Neile, kes Eesti sees kaupa veavad, tõuseb veohind ja tõusevad kaubahinnad. Mina näen asja nii, et võiks olla ka veel sõiduautodel see maks. Naelkummid lõhuvad kõige rohkem asfalti, veoautod ei lõhu nii palju,“ rääkis Vallbaum ja lisas, et see, kes tahab naeltega sõita, võiks hakata rohkem maksma.
  „Me võtame selle teema kindlasti üles. Oleme seda meelt, et tuleb võtta neilt, kes seda teed ka lõhuvad. Kevadel me alati vaatame neid teid, kus on roopad sees, sest sõiduautod on sõitnud naelkummidega ja kuna meil pole lund ka, siis... Meie talv on nagu on – miks peavad olema naelkummid?“ mõtiskles Vallbaum.
  Ta lisas, et Lätis ja Leedus on see maks autodele 3,5 tonni pealt ning ausa konkurentsi nimel võiks see ka Eestis nii olla. Muidu võidakse tema sõnul hakata sisevedudel numbrimärke vastavalt vahetama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.