• Jaga lugu:

  Ettevõtja: teemaks kõigile!

  Transpordiettevõtte Lajos ASi omaniku Einar Vallbaumi sõnul tal kaubikute teemaksu vastu midagi iseenesest pole, kuid see võiks tema hinnangul kehtida kõigile autodele.

  Valitsus kavandab 2018. aastaks teekasutusmaksu rasketele veokitele, üle 12tonniste veoautodele, mille päevamäär oleks esialgse plaani järgi 10–12 eurot ja aastatasu 700–1300 eurot. Transpordiettevõtte Lajos omaniku Einar Vallbaumi sõnul pole see iseenesest halb mõte, kuid võiks kehtida kõigile autodele.
  „Maks võib tulla küll, aga see peab tulema alates 3,5tonnistest autodest. Kui vaatate Eesti teid, siis kes on siin kõige kiiremad? Valged kaubikud! Neid on nii palju. Kui Soome laeva vaatate, siis veetaksegi kaubikutega kaupa,“ rääkis Vallbaum.
  Kui praegune plaan valitsuses läbi läheb, siis tõstab see Vallbaumi sõnul hindu. „Rahusvahelistele vedudele see ei mõju, küll aga sisevedudele. Neile, kes Eesti sees kaupa veavad, tõuseb veohind ja tõusevad kaubahinnad. Mina näen asja nii, et võiks olla ka veel sõiduautodel see maks. Naelkummid lõhuvad kõige rohkem asfalti, veoautod ei lõhu nii palju,“ rääkis Vallbaum ja lisas, et see, kes tahab naeltega sõita, võiks hakata rohkem maksma.
  „Me võtame selle teema kindlasti üles. Oleme seda meelt, et tuleb võtta neilt, kes seda teed ka lõhuvad. Kevadel me alati vaatame neid teid, kus on roopad sees, sest sõiduautod on sõitnud naelkummidega ja kuna meil pole lund ka, siis... Meie talv on nagu on – miks peavad olema naelkummid?“ mõtiskles Vallbaum.
  Ta lisas, et Lätis ja Leedus on see maks autodele 3,5 tonni pealt ning ausa konkurentsi nimel võiks see ka Eestis nii olla. Muidu võidakse tema sõnul hakata sisevedudel numbrimärke vastavalt vahetama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.