Rainer Saad • 23. detsember 2016 kell 7:00

Trigoni Venemaa fond hiilgab tootlusega

Trigon Capitali Vene fondi juht Jelena Rozenfeld.  Foto: Andras Kralla

Trigon Capitali Venemaa-suunaline fond on sel aastal näidanud tootlust, mis ületab kõikide arenenud riikide aktsiaturgude omi.

Aasta algusest on Trigon Venemaa Top Picks Fond tõusnud 75%. Fond on edestanud oma võrdlusindeksi MSCI Russia TR, mis on sel aastal tõusnud ligi 57%.

Fondi juht Jelena Rozenfeld ütles, et fondi aktsiate valik töötas väga hästi. „Oleme rahul, et suutsime investoritele lisaväärtust luua. Oleme kaks aastat järjest parimate hulgas, edestades konkurentide ja võrdlusindeksi tootlust aastatel 2015 ja 2016,“ sõnas ta.

Uue Venemaa-sõbralikuma USA presidendi valimine, OPECi kokkulepe ja esimesed märgid Vene majanduse elavnemisest on Rozenfeldi sõnul pannud investoreid „Venemaa lugu“ üle vaatama, kuna selliseid positiivseid tegureid on raske ignoreerida. Suur raha sissevool Venemaa aktsiaturule on tekkinud just viimasel kahel kuul.

„Hoolimata sellest, et Venemaa aktsiaturg on sel aastal näidanud väga head tootlust, usun endiselt, et Venemaa paranev makromajanduslik olukord koos nafta hindade stabiliseerumise, atraktiivsete hinnatasemete ning suure dividenditootlusega pakub väga head väärtust võrreldes teiste arenevate turgudega,“ ütles Rozenfeld.

Hetkel kuum