• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  CV Keskus valis tänavuse ihaldusväärseima tööandja

  Foto: Raul Mee

  CV Keskus.ee iga-aastasest uuringust selgusid Eesti hinnatuimad tööandjad ehk ettevõtted, kus eestimaalased sel aastal enim töötada sooviksid. Esikoht küll ei muutunud, kuid esikolmikusse lisandus uus tulija.

  Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks valiti Eesti Energia, keda on viimastel aastatel suutnud esikohalt tõugata vaid Skype, olles ihaldusväärseim tööandja aastal 2014, kirjutas CV Keskus.ee pressiteates. Ihaldusväärseima tööandja valimisel osales 6000 osalejat.
  Eesti Energia edu taga näevad töövõtjad CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuhi Henry Auväärti sõnul häid karjäärivõimalusi ettevõttes, konkurentsivõimelist palgataset ja töötajatele usaldatud suurt vastutust. „Eesti tööturul liiguvad kogemused tööandjatega väga kiirelt, seega on Eesti suurima tööandja tegemistest teadlikud tuhanded töötajad, kelle tutvusringkonnas on mainitud tööandjaga mõni varasem kogemus,“ sõnas Auväärt. 

  (1.) Eesti Energia AS

  (3.) Telia Eesti AS

  (5.) Swedbank AS

  (2.) Skype Technologies OÜ

  (4.) Transferwise Ltd Eesti filiaal

  (6.) AS Tallink Grupp

  (11.) ABB AS

  (7.) OÜ Playtech Estonia

  (8.) AS LHV Pank

  (9.) AS SEB Pank

  (-) Elisa Eesti AS

  (14) Nortal AS

  (12.) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)

  (16) Microsoft Estonia OÜ

  (10.) Riigikogu

  (17.) AS Merko Ehitus Eesti

  (-) Pipedrive OÜ

  (19) Kalev AS

  (-) Tartu Ülikool

  (-) Kaubamaja AS

  Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles, et tema meelest on hea palga kõrval vähemalt sama oluline, et Eesti Energia on kiiresti arenev ettevõte ja inimestel, kes soovivad ka ise areneda, on selleks suurepärased võimalused. „Samuti oleme juba mitmendat aastat olnud üks enim praktikakohti pakkuv ettevõte Eestis. Nii saame tööturule tulevate noortega otse lähemalt tuttavaks ja kaasame tublimad ka kohe oma meeskonda,“ rääkis Sutter.
  Teise koha Eesti ihaldusväärseimate tööandjate edetabelis haaras tänavu Telia ja kolmandaks tõusis Swedbank, kes möödus esimest korda viimase viie aasta sees nii TransferWise'ist kui ka Skype'ist.
  Telia Eesti personalidirektori Janika Kuusiku sõnul on ettevõtte jõudmine ihaldusväärsete tööandjate esiotsa tõeliselt oluline. Swedbanki personalijuht Ülle Matt leidis, et tööandjat peab juhtima vastutustunne oma töötajate suhtes. „Peamine võtmesõna on oma inimeste väärtustamine. See kätkeb endas nii hoolivat juhtimist, töise ja isikliku elu tasakaaluga arvestamist, töötajate arengusse panustamist kui ka inimeste tunnustamist tehtu eest,“ sõnas Matt.
  Edetabelist on välja kukkunud Eesti Kaitsevägi (mullu 13.), Eesti Rahvusringhääling (15.), Eesti Pank (18.) ja Ericsson Eesti AS (20.). Uued tulijad on Elisa Eesti AS, Pipedrive OÜ, Tartu Ülikool ja Kaubamaja AS.
  Nooremate kui 35aastaste töövõtjate seas võttis eelistatuima tiitli tänavu Skype'ilt üle samuti Eesti Energia. Teisele kohale valisid noored töötajad Skype'i, kolmandale Swedbanki, neljandale TransferWise'i ja viiendaks Telia Eesti.
  Uuringust selgus, et Eesti ihaldusväärseimateks tööandjateks pidasid töövõtjad ettevõtteid, kus on konkurentsivõimeline palgatase, võimalused areneda ja karjääri teha ning juhtimisstiil on läbipaistev ja aus. Negatiivselt mõjutavad ettevõtte mainet enim juhtimisvead ja töökoha ebastabiilsus. Tööandja hea maine aitab kokku hoida ka värbamisel – kehva mainega tööandja peab talendi palkamisel pakkuma märkimisväärselt kõrgemat palganumbrit, mis aga ei taga ka siis töötaja soovi taolise ettevõttega liituda.
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.