• Jaga lugu:

  CV Keskus valis tänavuse ihaldusväärseima tööandja

  Foto: Raul Mee

  CV Keskus.ee iga-aastasest uuringust selgusid Eesti hinnatuimad tööandjad ehk ettevõtted, kus eestimaalased sel aastal enim töötada sooviksid. Esikoht küll ei muutunud, kuid esikolmikusse lisandus uus tulija.

  Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks valiti Eesti Energia, keda on viimastel aastatel suutnud esikohalt tõugata vaid Skype, olles ihaldusväärseim tööandja aastal 2014, kirjutas CV Keskus.ee pressiteates. Ihaldusväärseima tööandja valimisel osales 6000 osalejat.
  Eesti Energia edu taga näevad töövõtjad CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuhi Henry Auväärti sõnul häid karjäärivõimalusi ettevõttes, konkurentsivõimelist palgataset ja töötajatele usaldatud suurt vastutust. „Eesti tööturul liiguvad kogemused tööandjatega väga kiirelt, seega on Eesti suurima tööandja tegemistest teadlikud tuhanded töötajad, kelle tutvusringkonnas on mainitud tööandjaga mõni varasem kogemus,“ sõnas Auväärt. 

  (1.) Eesti Energia AS

  (3.) Telia Eesti AS

  (5.) Swedbank AS

  (2.) Skype Technologies OÜ

  (4.) Transferwise Ltd Eesti filiaal

  (6.) AS Tallink Grupp

  (11.) ABB AS

  (7.) OÜ Playtech Estonia

  (8.) AS LHV Pank

  (9.) AS SEB Pank

  (-) Elisa Eesti AS

  (14) Nortal AS

  (12.) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)

  (16) Microsoft Estonia OÜ

  (10.) Riigikogu

  (17.) AS Merko Ehitus Eesti

  (-) Pipedrive OÜ

  (19) Kalev AS

  (-) Tartu Ülikool

  (-) Kaubamaja AS

  Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles, et tema meelest on hea palga kõrval vähemalt sama oluline, et Eesti Energia on kiiresti arenev ettevõte ja inimestel, kes soovivad ka ise areneda, on selleks suurepärased võimalused. „Samuti oleme juba mitmendat aastat olnud üks enim praktikakohti pakkuv ettevõte Eestis. Nii saame tööturule tulevate noortega otse lähemalt tuttavaks ja kaasame tublimad ka kohe oma meeskonda,“ rääkis Sutter.
  Teise koha Eesti ihaldusväärseimate tööandjate edetabelis haaras tänavu Telia ja kolmandaks tõusis Swedbank, kes möödus esimest korda viimase viie aasta sees nii TransferWise'ist kui ka Skype'ist.
  Telia Eesti personalidirektori Janika Kuusiku sõnul on ettevõtte jõudmine ihaldusväärsete tööandjate esiotsa tõeliselt oluline. Swedbanki personalijuht Ülle Matt leidis, et tööandjat peab juhtima vastutustunne oma töötajate suhtes. „Peamine võtmesõna on oma inimeste väärtustamine. See kätkeb endas nii hoolivat juhtimist, töise ja isikliku elu tasakaaluga arvestamist, töötajate arengusse panustamist kui ka inimeste tunnustamist tehtu eest,“ sõnas Matt.
  Edetabelist on välja kukkunud Eesti Kaitsevägi (mullu 13.), Eesti Rahvusringhääling (15.), Eesti Pank (18.) ja Ericsson Eesti AS (20.). Uued tulijad on Elisa Eesti AS, Pipedrive OÜ, Tartu Ülikool ja Kaubamaja AS.
  Nooremate kui 35aastaste töövõtjate seas võttis eelistatuima tiitli tänavu Skype'ilt üle samuti Eesti Energia. Teisele kohale valisid noored töötajad Skype'i, kolmandale Swedbanki, neljandale TransferWise'i ja viiendaks Telia Eesti.
  Uuringust selgus, et Eesti ihaldusväärseimateks tööandjateks pidasid töövõtjad ettevõtteid, kus on konkurentsivõimeline palgatase, võimalused areneda ja karjääri teha ning juhtimisstiil on läbipaistev ja aus. Negatiivselt mõjutavad ettevõtte mainet enim juhtimisvead ja töökoha ebastabiilsus. Tööandja hea maine aitab kokku hoida ka värbamisel – kehva mainega tööandja peab talendi palkamisel pakkuma märkimisväärselt kõrgemat palganumbrit, mis aga ei taga ka siis töötaja soovi taolise ettevõttega liituda.
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.