TOP: kui võimsaks kasvab sinu kodukant?

Haldusreform  Foto: Miguel Alvarez

Äripäeva uus Eesti kaart annab selge pildi, kuidas haldusreform muudab Eestis jõujooni.

Nii võtab pärast haldusreformi näiteks suurima omavalitsuse koha kindlalt sisse Saaremaa ühisvald. Samas ei ole haldusreform veel lõppenud. Alloleval kaardil tähistab valge värv omavalitsusi, mis ei taha kellegagi ühineda või ei leia sobivat kaaslast. Kui need omavalitsused ise kokkuleppele ei jõua, ootab neid ees sundliitmine.

Kaardi järel on suur tabel, kus saab kõiki Eesti omavalitsusi pingerivvi seada eeldatava tulumaksu laekumise järgi inimese kohta ning pindala järgi. Tulumaksu laekumine on arvutatud omavalitsuste 2016. aasta tulumaksulaekumise põhjal.

Haldusreform lõpeb ja ühinemised jõustuvad pärast kohalike omavalitsuste valimisi selle aasta oktoobris.

Hetkel kuum