Äripäev • 19. jaanuar 2017 kell 15:00

RMK nõukogu sai uue esimehe

RMK kontor  Foto: Meeli Küttim

Tänasel Riigimetsa Majandamise Keskuse nõukogu koosolekul valis nõukogu uueks esimeheks keskkonnaministeeriumi kantsleri Andres Talijärve ja aseesimeheks keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna juhataja Taimo Aasma.

Talijärv oli RMK nõukogu esimees ka aastatel 1999-2002 ja RMK nõukogu liige uuesti alates 2007. aastast. Aasma nimetati nõukokku tänavu jaanuaris.

Lisaks kuuluvad RMK nõukokku riigikogu liikmed Jaanus Marrandi ja Andres Metsoja, keskkonnaministeeriumi rahandusosakonna juhataja Rain Vipper, rahandusministeeriumi kantsler Veiko Tali, Karel Rüütli ja Tarmo Kruusimägi.

Jaanuaris lahkunud nõukogu liikmete Mati Polli ja Deniss Boroditši asemele nimetati keskkonnaministri ettepanekul keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Riina Martverk ja looduskaitse osakonna juhataja Taimo Aasma.

Metsaseaduse kohaselt kuulub üheksaliikmelisse RMK nõukogu koosseisu kaks riigikogu otsusega nimetatud liiget, kaks keskkonnaministeeriumi esindajat, üks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja, üks rahandusministeeriumi esindaja ja kolm asjatundjat keskkonnaministri ettepanekul.

Hetkel kuum