• Jaga lugu:

  Jüri Mõisa osalusega restoran läks pankrotti

  Restoran Al Bastione on pankrotis.Foto: Julia-Maria Linna

  Viru tänava alguses asuv Al Bastione, mille üks osanikke oli ettevõtja Jüri Mõis, on uksed sulgenud – söögikoht on pankrotis.

  Jüri Mõis ütles ajakirjale Kroonika, et pankroti põhjus oli juhtimises, samuti ei olnud toidud seal tema hinnangul päriselt itaaliapärased, vaid "justkui keskmise venelase arusaam itaalia toidust".
  "Läksin tegelikult sinna olukorda päästma, kui juba suitsu tuli, aga mind ei lastudki nii-öelda köögipoolele. Olin passiivne osanik, püüdsin olla aktiivne, aga oma aktiivsust ei õnnestunud realiseerida," kommenteeris Mõis.
  Al Bastione pankrotist Mõisal kahju ei ole, enda sõnutsi sai ta seal oma eesmärgid täidetud ja saab investeerimisgrupi kaudu kaotatud raha teisest kohast tagasi.
  Loe pikemalt ajakirjast Kroonika.
  Al Bastione enamusosanik oli K-Invest OÜ, mis kuulub Meelis Kajandule, kellel oli ettevõttes 49% suurune osalus. Mõisale kuulus JMB Investeeringute OÜ kaudu 23% restoranist. Veel kuulusid ettevõtte omanikeringi Aigar Ojaots ja Itaalia kodanik Amleto Diana.
  Äripäeva restoranitestis sai Al Bastione 2014. aastal toidukriitik Heidi Vihmalt kiita. "Ühte ja sama retsepti järgides on võimalik kokku keerata roog, mis jääb kurku kinni, aga ka valmis nikerdada vägagi maitsev tulemus," kirjutas Vihma. "Al Bastione kuulub õnnestumiste hulka. Kuigi komponendid pole uudsed, on need kokku pandud sobivas vahekorras ja oskuslikult." 30 punktist andis Vihma restoranile 24. Loe pikemalt siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.