Äripäev • 27. märts 2017 kell 11:45

Jüri Mõisa osalusega restoran läks pankrotti

Restoran Al Bastione on pankrotis.  Foto: Julia-Maria Linna

Viru tänava alguses asuv Al Bastione, mille üks osanikke oli ettevõtja Jüri Mõis, on uksed sulgenud – söögikoht on pankrotis.

Jüri Mõis ütles ajakirjale Kroonika, et pankroti põhjus oli juhtimises, samuti ei olnud toidud seal tema hinnangul päriselt itaaliapärased, vaid "justkui keskmise venelase arusaam itaalia toidust".

"Läksin tegelikult sinna olukorda päästma, kui juba suitsu tuli, aga mind ei lastudki nii-öelda köögipoolele. Olin passiivne osanik, püüdsin olla aktiivne, aga oma aktiivsust ei õnnestunud realiseerida," kommenteeris Mõis.

Al Bastione pankrotist Mõisal kahju ei ole, enda sõnutsi sai ta seal oma eesmärgid täidetud ja saab investeerimisgrupi kaudu kaotatud raha teisest kohast tagasi.

Loe pikemalt ajakirjast Kroonika.

Al Bastione enamusosanik oli K-Invest OÜ, mis kuulub Meelis Kajandule, kellel oli ettevõttes 49% suurune osalus. Mõisale kuulus JMB Investeeringute OÜ kaudu 23% restoranist. Veel kuulusid ettevõtte omanikeringi Aigar Ojaots ja Itaalia kodanik Amleto Diana.

Äripäeva restoranitestis sai Al Bastione 2014. aastal toidukriitik Heidi Vihmalt kiita. "Ühte ja sama retsepti järgides on võimalik kokku keerata roog, mis jääb kurku kinni, aga ka valmis nikerdada vägagi maitsev tulemus," kirjutas Vihma. "Al Bastione kuulub õnnestumiste hulka. Kuigi komponendid pole uudsed, on need kokku pandud sobivas vahekorras ja oskuslikult." 30 punktist andis Vihma restoranile 24. Loe pikemalt siit.

Hetkel kuum