• OMX Baltic0,1%267,65
  • OMX Riga−0,76%875,81
  • OMX Tallinn0,72%1 712,1
  • OMX Vilnius−0,02%1 039,65
  • S&P 5000,24%6 047,15
  • DOW 30−0,29%44 782
  • Nasdaq 0,97%19 403,95
  • FTSE 1000,31%8 312,89
  • Nikkei 2250,8%38 513,02
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,21
  • EUR/RUB0,00%111,82
  • OMX Baltic0,1%267,65
  • OMX Riga−0,76%875,81
  • OMX Tallinn0,72%1 712,1
  • OMX Vilnius−0,02%1 039,65
  • S&P 5000,24%6 047,15
  • DOW 30−0,29%44 782
  • Nasdaq 0,97%19 403,95
  • FTSE 1000,31%8 312,89
  • Nikkei 2250,8%38 513,02
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,21
  • EUR/RUB0,00%111,82
  • 27.03.17, 14:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Jüri Mõisa osalusega restoran läks pankrotti

Viru tänava alguses asuv Al Bastione, mille üks osanikke oli ettevõtja Jüri Mõis, on uksed sulgenud – söögikoht on pankrotis.
Restoran Al Bastione on pankrotis.
  • Restoran Al Bastione on pankrotis. Foto: Julia-Maria Linna
Jüri Mõis ütles ajakirjale Kroonika, et pankroti põhjus oli juhtimises, samuti ei olnud toidud seal tema hinnangul päriselt itaaliapärased, vaid "justkui keskmise venelase arusaam itaalia toidust".
"Läksin tegelikult sinna olukorda päästma, kui juba suitsu tuli, aga mind ei lastudki nii-öelda köögipoolele. Olin passiivne osanik, püüdsin olla aktiivne, aga oma aktiivsust ei õnnestunud realiseerida," kommenteeris Mõis.
Al Bastione pankrotist Mõisal kahju ei ole, enda sõnutsi sai ta seal oma eesmärgid täidetud ja saab investeerimisgrupi kaudu kaotatud raha teisest kohast tagasi.
Loe pikemalt ajakirjast Kroonika.
Al Bastione enamusosanik oli K-Invest OÜ, mis kuulub Meelis Kajandule, kellel oli ettevõttes 49% suurune osalus. Mõisale kuulus JMB Investeeringute OÜ kaudu 23% restoranist. Veel kuulusid ettevõtte omanikeringi Aigar Ojaots ja Itaalia kodanik Amleto Diana.
Äripäeva restoranitestis sai Al Bastione 2014. aastal toidukriitik Heidi Vihmalt kiita. "Ühte ja sama retsepti järgides on võimalik kokku keerata roog, mis jääb kurku kinni, aga ka valmis nikerdada vägagi maitsev tulemus," kirjutas Vihma. "Al Bastione kuulub õnnestumiste hulka. Kuigi komponendid pole uudsed, on need kokku pandud sobivas vahekorras ja oskuslikult." 30 punktist andis Vihma restoranile 24. Loe pikemalt siit.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.11.24, 15:27
Videovalve – palju enamat, kui lihtsalt „lisasilmad“ ühe ettevõtte objektil
Tänapäeval ei räägita videokaameratest enam ainult objektide turvalisuse tagamise kontekstis. Tehnoloogia kiire areng on muutnud videovalve lahendused mitmekülgseteks tööriistadeks, mis pakuvad palju enamat kui pelgalt valvet.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele