Mait Kraun • 21. aprill 2017 kell 14:30

Tugev eksport aitas hulgimüüja kasumisse

Toidukäru.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Hulgimüüja M&V Trade on olnud eksporditurgudel edukas ning ettevõte plaanib mahtu suurendada ka 2017. aastal.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüügiga tegeleva M&V Trade OÜ käive suurenes 2016. aastal 4,5 protsenti võrreldes eelneva aasta sama ajaga, 1,72 miljoni euroni. Ettevõte teenis 149 548 eurot kasumit, veel 2015. aastal oldi 61 591 euroga kahjumis.

M&V Trade’is töötas eelmisel aastal keskmiselt 6 inimest. Käive töötaja kohta suurenes 4,5 protsenti 287 028 euroni. Keskmine brutotasu langes 18 protsenti, 803,4 euroni kuus.

 

„2016. aasta ekspordimaht suurenes tänu uute klientide leidmisele ja teenuse osutamisele rohkem kui kaks korda, võrrelduna 2015. aastaga. Ekspordimahtu on plaanis suurendada ka 2017. aastal,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. Lisaks selgub, et uusi töötajaid firmasse sellel aastal palgata ei plaanita. Juhatuse liikmed töötavad ettevõttes töölepingu alusel ja eraldi tasu neile makstud ei ole.

M&V Trade’i omanikeks on Verno Soosalu (50 protsenti) ja Meiko Leibus oma firma Ritone kaudu. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal nad ettevõttest dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum