Mait Kraun • 1. juuni 2017 kell 12:30

Valgustimüüja omanikud võtsid kopsakaid dividende

Valgustid.  Foto: Meeli Küttim

Valgustimüüja Megaluumen teenis eelmisel aastal korraliku kasumi, millest omanikud maksid omale suure osa dividendidena ka välja.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et valgustite impordi ja hulgimüügiga tegeleva Megaluumen OÜ käive kasvas 2016. aastal 3 protsenti, 2,47 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 21 051 euro võrra, 358 233 euroni (+6 protsenti).

Ettevõttes töötas 2016. aastal keskmiselt 9 inimest, võrreldes eelneva aastaga see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta kasvas 3 protsenti, 274 257 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 2 protsenti, 1523 euroni kuus. Firma kirjutas oma aruandes, et müügi- ja laotööga seotud inimeste palk sõltus käibest.

Megaluumen OÜ

„Megaluumeni äritegevus toimus ainult eurotsooni riikide vahel ja arveldused toimusid ka enamasti eurodes. Seetõttu olid valuutariskid minimaalsed,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Põhitöö kõrval kulub ka üha rohkem aega ja raha mitmesuguste aruannete esitamisele.“

Ettevõtte peamised koostööpartnerid on Osram GmbH, Nordic Aluminium ja Airam Electric OY.

Firma omanikud on Kalev Kääramees ja Robert Türi (kummalgi 50 protsenti). Eelmisel aastal võeti firmast 290 000 eurot dividende. Ka 2015. aastal maksid omanikud omale 290 000 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum